BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Niyeti bozuk olan bizden korksun'----

'Niyeti bozuk olan bizden korksun'

'Niyeti bozuk olan bizden korksun'
31 Ocak 2013 - 12:00 www.finansgundem.com

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş’tan gündeme yönelik çok özel açıklamalar

AYSUN GÖKSU
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, İMKB Başkanı İbrahim Turhan ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın’ın katılımıyla “Finansal Okuryazarlık E-sertifika Programı
Tanıtımı” bugün İMKB’de yapılan gong töreniyle gerçekleştirildi. Törenin ardından, SPK ile AÜ rasında finansal eğitim ve yatırımcı eğitimi gibi hususları içeren İşbirliği Protokolü, Kurul Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın’ın imzalarıyla gerçekleştirildi.
Törenin ardından Borsagundem.com’un gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran SPK Başkanı Vahdettin Ertaş çarpıcı açıklamalar yaptı.
SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, “Moody’s’in İMKB’de sert düşüşlere neden olan açıklamasına ne diyorsunuz?” sorumuza yanıt verirken, “Moody’s ne derse desin bizim kredi notumuz artmış durumda. Bunu CDS’lerimizde de görüyoruz. İnşallah çok yakın tarihte bütün ulusun beklediği gerçekleşecek” diye konuştu.
Vahdettin Ertaş, yeni Sermaye Piyasası Kanunu’ndaki bir maddeye yönelik olarak yabancı aracı kuruluşların da görüşlerini yayınlamayı bir süre askıya aldıkları yeni uygulama için şunları söyledi: “Eğer yatırımcıyı yanıltmaya dair gayeniz yoksa her türlü yoruma açık, korkmayın. Ama niyetiniz bozuksa bizden korkun…”
SPK Başkanı Ertaş, “SPK ne zaman taşınıyor?” sorumuz üzerine ise, “Arsayı aldık, inşaat alt yapısı çalışmaları devam ediyor. Yakında temel atma töreni olacak, taşınıyoruz” dedi.
Vahdettin Ertaş, Privy Council Mahkemesi’nin Turkcell için aldığı ancak kafaları karıştıran kararı için herhangi bir yorumda bulunmadı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aylın01 Şubat 2013 01:23

    hey spk başkanı pıyasaya bır bak öğle konuş.sızden öncei gıdınce sevındık.sız gelınce ne oldu borsa kap kaç daha beter.bu ınsanlara karşı vebalınız buyuk