BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNijerya açıkladı: Madagaskar'ın Kovid-19 ilacı etkisiz----

Nijerya açıkladı: Madagaskar'ın Kovid-19 ilacı etkisiz

Nijerya açıkladı: Madagaskar'ın Kovid-19 ilacı etkisiz
20 Temmuz 2020 - 05:10 www.finansgundem.com

Nijerya Ulusal Eczacılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NIPRD), yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı Madagaskar'da üretilen bitkisel ilacın etkisiz olduğunu iddia etti

Nijerya Ulusal Eczacılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NIPRD), yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı Madagaskar'da üretilen bitkisel ilaçla ililgili açıklama yaptı. NIPRD Başkanı Dr. Obi Adigwe, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Madagaskar'dan gelen bitkisel ilacı denedik ancak Kovid-19'u azalttığına dair bir kanıta rastlamadık." dedi.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin, mayıs ayında Madagaskar'dan gönderilen ilacın test edilmesi için talimat verdiğini kaydeden Adigwe, tüm testlerin yapıldığını ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını sözlerine ekledi. Adigwe, Madakaskar'ın, ürettiği bitkisel ilaç ile ilgili ürün analizini paylaşmadığına dikkati çekti.

Sıtma tedavisinde etkili artemisia bitkisinden geliştirildi

Madagaskar Uygulamalı Araştırma Enstitüsü bilim insanları, sıtma tedavisinde kullanılan artemisia bitkisi ve ülkedeki birçok şifalı otun karışımından oluşan "Covid Organics"i geliştirmiş, Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, bitkisel ilacı 20 Nisan'da canlı yayında içerek tanıtmıştı. Madagaskar, talep üzerine ilacı 20'ye yakın ülkeye göndermişti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bazı bitkisel ilaçlar ve geleneksel tıbbın Kovid-19 semptomlarını hafiflettiğini kabul etmiş ancak bu maddelerin hastalığı önlediği ya da iyileştirdiğine dair kanıt bulunmadığını açıklamıştı. Rajoelina da DSÖ'ye, ilaca Avrupa değil Afrika kaynaklı olduğu için bu kadar şüpheci yaklaştığı eleştirisinde bulunmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)