BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Niceliksel gevşeme yaklaşıyor'----

'Niceliksel gevşeme yaklaşıyor'

'Niceliksel gevşeme yaklaşıyor'
08 Mayıs 2013 - 14:56 www.finansgundem.com

JP Morgan: Türkiye'de güçsüz sanayi üretimi verileri daha fazla niceliksel gevşemeye olanak tanıyor

JP Morgan Türkiye'de bugün açıklanan sanayi üretimi verilerini değerlendirdiği raporunda sanayi üretiminde çalışma günlerine göre düzenlenmiş rakamlarla yüzde 1.4 oranında artış yaşandığını hatırlatarak piyasa beklentisinin yüzde 3.3 ve JP morgan'ın beklentisinin yüzde 2.1 artış yaşanacağı yönünde olduğu vurgulandı. Bu nedenle açıklanan sanayi üretimi verilerinin ekonomideki yavaşlamaya işaret eden bir diğer veri olarak sıradaki yerini aldığını belirten JP Morgan Enflasyon baskılarındaki azalma ile birlikte bu gelişmelerin TCMB'den gelecek yeni faiz indirimlerinin önünü açtığını ifade etti.
TCMB'nin önümüzdeki hafta faizleri 25 baz puan indirmesini beklediğini belirten JP Morgan bu oranın ne kadar olacağının toplantı zamanına kadar sermaye akışlarının ve TL'nin değerinin izleyeceği seyir tarafından belirleneceğini dile getirdi.
Son olarak sanayi üretimi verilerinin GSYİH'nın beklentinin altında bir artış yaşacağı ve yılı yüzde 3.7 artışla tamamlayacağı yönündeki JP Morgan beklentisini doğrular nitelikte olduğu ifade edildi.
Bununla birlikte faiz oranlarındaki sert düşüşlerin daha güçlü yerel talebin oluşmasını sağlayabileceği ve ikinci yarıda GSYİH artışının hız kazanabileceği ifade edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)