BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası yatay seyirle kapandı----

New York borsası yatay seyirle kapandı

New York borsası yatay seyirle kapandı
10 Eylül 2019 - 06:12 www.finansgundem.com

Wall Street'te sağlık ve teknoloji sektörü hisselerindeki düşüşle başlayan hızlı satışlar, merkez bankalarından olumlu beklentilerle frenlendi

ABD borsaları haftanın ilk gününü yatay bir şekilde kapadı. Dow Jones sınırlı bir kazançla günü tamamlarken S&P 500 ve Nasdaq ekside kaldı. 

Teknoloji ve sağlık hisselerinde yoğun satış nedeniyle endekslerde yaşanan düşüşler, merkez bankalarından ekonomiyi teşvik edici beklentilerle dengelendi. 

Sağlık hizmetlerinde, Amgen (AMGN.O), analistler şirketin akciğer kanseri ilacı hakkındaki verilere dair sorular yönelttikten sonra yüzde 2.6 gerilerken, S&P 500 sağlık endeksi .SPXHC % 0.9 düştü. S&P 500 teknoloji endeksi .SPLRCT yüzde % 0,7 geriledi.

Fed Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz hafta geç saatlerde merkez bankasının ekonomik büyümeyi sürdürmek için “uygun bir şekilde hareket edeceğini” söyledi. Powell'ın açıklamaları, piyasalar tarafından bir faiz indirimi işareti olarak algılandı.

Avrupa Merkez Bankası'nın da Perşembe günkü toplantısında yeni teşvik tedbirleri getirmesi bekleniyor.

ABD Hazine Sekreteri Steven Mnuchin Pazartesi günü erken saatlerde, Trump yönetimi Çin ile ticaret müzakerelerini canlandırmaya çalışırken, ABD ekonomisi için olumlu bir yıl beklediğini ekleyerek durgunluk tehdidini görmediğini söyledi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 38.05 puan ve yüzde 0.14 oranında artışla 26.835.51 seviyesinde kapadı. S&P 500 28 puan ve yüzde 0.01 oranında düşüşle gün sonunda 2.978.43 seviyesine geriledi. Nasdaq da 15.64 puan ve yüzde 0.19 oranında düşüşle günü 8.087.44 seviyesinde tamamladı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)