BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası istihdam verisiyle günü artıda kapadı----

New York borsası istihdam verisiyle günü artıda kapadı

New York borsası istihdam verisiyle günü artıda kapadı
07 Aralık 2019 - 05:28 www.finansgundem.com

ABD'de işsizlik oranının 1969'dan beri en düşük seviyeye inmesi borsa yatırımcılarının risk iştahını artırdı. Çin ile müzakerelerin olumlu geçtiğini söyleyenler arasına Beyaz Saray ekonomi danışmanı Kudlow'un da katılması yükselişi hızlandırdı

ABD borsaları haftanın son gününü yükselişle kapadı. 

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı istihdam raporunun beklentiyi aşmasıyla alıcılı bir güne başlayan Wall Street endeksleri, haftalık kayıplarını da telafi etmeye çabaladı. 

ABD'de tarım dışı istihdam Kasım'da 266 bin artarak Ocak'tan beri en büyük artışı kaydetti. İşsizlik % 3.6'dan % 3.5'e gerileyerek 1969'dan beri en düşük seviyeye indi.

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Çin ile ticaret anlaşması konusunda yapıcı görüşmelerin sürdüğünü belirterek imzaya yakın olunduğunu söyledi. 

Güçlü istihdam verisi ve Kudlow'un Çin açıklaması, endekslerin Cuma gününü artıda kapamasını sağladı ancak haftalık kayıpların telafisinde tam sonuç getirmedi.

ABD Hazine verimi, güçlü istihdam raporunun ardından yükseldi ve banka hisse senetleri .SPXBK, bir aydan daha fazla bir sürede yüzde 1,6 oranında arttı.

Son bir ayın en iyi gününü geçiren sanayi sektörü yüzde1.3 artış kaydetti. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 337.27 puan ve yüzde 1.22 oranında artışla 28,015.06 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 28.48 puan ve yüzde 0.91 oranında artışla gün sonunda 3,145.91 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 85.83 puan ve yüzde 1 artışla günü 8,656.53 seviyesinde kapadı.

HAFTALIK PERFORMANS

ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmeleri için çelişkili haberlerin geldiği haftada son gün atağı ancak S&P 500'e haftalık kazanç getirdi. Dow ve Nasdaq, geçen haftaki kapanış rakamlarının altında kaldı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)