BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası haftanın son gününü düşüşle kapadı----

New York borsası haftanın son gününü düşüşle kapadı

New York borsası haftanın son gününü düşüşle kapadı
04 Ocak 2020 - 05:53 www.finansgundem.com

ABD'nin Bağdat'ta İranlı komutan Süleymani'yi hedef alan saldırısı sonrası Ortadoğu'da gerilimin artması piyasalarda tedirginliğe yol açtı. Hisse senetlerinden güvenli limanlara kaçış başladı. Wall Street'in 3 ana endeksi de günü ekside kapadı


ABD borsaları haftanın son gününü düşüşle tamamladı. 

Perşembe günü 2020'ye rekorlu bir başlangıç yapan Wall Street endeksleri, cuma günü Irak'taki ABD hava saldırısının olumsuz etkilerini yaşadı. Ortadoğu'daki gerilimin artmasının getirdiği karamsarlığa bir de ABD imalat sektörüyle ilgili olumsuz veri eklendi. ABD imalat sektörü beklenenden daha büyük bir daralma kaydederek ekonomik büyümenin yavaşlamasıyla ilgili endişeleri artırdı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle düzenlenen füze saldırısında Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran'dan da intikam açıklamaları geldi. Ortadoğu'da gerilimi had safhaya çıkaran gelişmeler, yatırımcıların hisse senetlerinden kaçmasına yol açtı. 

Füze saldırısına tepki gösteren petrol fiyatlarının yükselişi, ABD havayolu şirketleri hisselerinde kayıplara yol açtı. American Airlines Group hisseleri yüzde 5,0 düşerken United Airlines hisseleri yüzde 2,1 değer kaybetti. .

ABD savunma sanayi şirketlerinin hisseleri ise füze saldırısıyla yükselişe geçti. Northrop Grumman hisseleri yüzde 5,4 ve Lockheed Martin hisseleri yüzde 3,6 arttı. 

Dow Jones sanayi endeks igünü 233.92 puan ve yüzde 0.81 oranında kayıpla 28.634.88 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 23 puan ve yüzde 0.71 oranında düşerek gün sonunda 3,234.85 23 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 71.42 puan ve yüzde 0.79 düşüşle günü 9.020.77 seviyesinde kapadı.

HAFTALIK BAZDA DURUM

Haftalık performansa bakıldığında sadece Nasdaq artıda kaldı. Dow ve S&P 500 haftayı ekside kapadı. Dow'un haftalık kaybı yüzde 0.04, S&P 500'ün haftalık kaybı ise 0.17 oranında gerçekleşti.

Nasdaq ise haftayı yüzde 0.16 oranında artışla kapattı. 

HİSSE PERFORMANSLARI

Tesla hisseleri, dördüncü çeyrekte araç teslimatları için yapılan tahminlerin ardından yüzde 3.0 arttı.

Lamb Weston Holdings hisseleri de, dondurulmuş gıda tedarikçisinin üç aylık sonuçlarının tahminleri aşmasından sonra S&P 500'de en büyük yüzde kazanç olan yüzde 11,3 oranında artış kaydetti. 

GELECEK HAFTA GÜNDEM JEOPOLİTİK SORUNLAR

ABD Merkez Bankası Fed, borsada seansların kapanmasının ardından Aralık FOMC toplantısı tutanaklarını açıkladı. Toplantıya katılan üyelerin faiz indirimi konusunda fikir ayrılıkları dikkat çekti. Bunun yanı sıra düşük enflasyon sorununun sürdüğü belirtilen toplantıda, Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmanın zor olacağı ifade edildi. 

Yatırımcılar, Fed üyelerinin Aralık ayı toplantısındaki görüşleriyle ilgili tavırlarını pazartesi günü sergileyecek. 

Brexit sorunun ortadan kalkması ve ABD ile Çin arasında atılacak imza için tarih verilmesi ile rahatlayan Wall Street yatırımcılarının gözü gelecek hafta ABD-İran ilişkilerine çevrilecek. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)