BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü yükselişle kapadı----

New York borsası günü yükselişle kapadı

New York borsası günü yükselişle kapadı
24 Ekim 2019 - 04:51 www.finansgundem.com

ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde yeni bir gelişme olmayınca New York borsasında yatırımcılar şirket bilançolarına odaklandı. Boeing ve Caterpillar ile elde edilen kazançlar çip üreticilerinin hisselerindeki düşüşle kısıtlandı

ABD hisse senetleri Çarşamba gününü sınırlı da olsa yükselişle kapadı. 

Wall Street yatırımcıları, ABD-Çin ticaret görüşmelerinde yeni bir gelişmenin yaşanmadığı günde şirketlerin üçüncü çeyrek bilanço açıklamalarına odaklandı.

Dow Jones sanayi endeksi günü 45.85 puan ve yüze 0.17 oranında yükselişle 26.833.95 puanla tamamladı. S&P 500 de 8.53 puan ve yüzde 0.28 oranında artışla gün sonunda 3.004.52'ye yükseldi. Nasdaq ise 15.50 puan ve yüzde 0.19 oranında yükselerek günü 8.119.79 seviyesinde kapadı. 

Boeing üçüncü çeyrekle ilgili bilançosunda kârının yüzde 53 düştüğünü açıkladı. Ancak, 737 MAX'ların yeniden uçuşa başlamasıyla ilgili tarih verilmesi şirketin hisselerini yüzde 1.04 oranında yükseltti.

Caterpillar’ın bilanço açıklamasında da Asya’daki satışların düştüğü ifade edildi. Boston Caterpillar’ın baş yatırım sorumlusu Shannon Saccocia, “Caterpillar kesinlikle ticaret savaşının etkisiyle kuşatıldı, bu yüzden her şey şaşırtıcı değildi” dedi. Şirket ABD-Çin ticaret savaşından kaynaklanan tarifelerin işleri üzerinde önceden tahmin edilenden daha küçük bir etkisi olacağını bildirdi. Caterpillar'ın hisseleri şirket açıklaması sonrası yüzde 1.20 değer kazandı. 

ÇİP ÜRETİCİLERİ HİSSELERİ DÜŞTÜ

Çip üreticisi Texas Instruments hisseleri, Wall Street'in tahminlerinin altında dördüncü çeyrek geliri öngördükten sonra yüzde 7.5 değer kaybetti. Sonuçlar, Intel Corp ve Broadcom Inc dahil olmak üzere diğer yarıiletken şirketlerinin hisselerini de düşürdü.

Morgan Stanley’in iPhone’un yakında piyasaya sürülecek olan video yayın hizmeti olan Apple TV +'nın hizmet gelirlerini artırabileceğini açıklamasının ardından Apple hisseleri yüzde 1.3 arttı.

ZUCKERBERG LIBRA'YI SAVUNDU

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Kongre'de ABD’li senatörlere şirketin planlanan dijital para birimi olan Libra'yı savundu. Şirketin hisseleri yüzde 2.1 değer kazandı. 

Apple ve Facebook hisselerindeki gelişmeler 3 ana endeksin performansına yardımcı oldu. 

İSTİFA HABERİ NIKE HİSSELERİNİ VURDU

Spor giyim şirketi Nike'ın CEO'su Mark Parker'ın gelecek yıl istifa edeceğinin açıklanmmasının ardından şirket hisseleri yüzde 3.4 değer kaybetti.

Nike'ın Parker’ın yerine gelecek isim olarak da ServiceNow'ın genel müdürü John Donahoe ile bağlantıya geçmesinin üzerine ServiceNow hisseleri de yüzde 3.6 düştü.

Sağlık sektörü hisselerinde de dalgalı bir seyir izlendi. Tıbbi cihaz üreticisi Boston Scientific Corp. ve laboratuvar ekipmanı üreticisi Thermo Fisher Scientific Inc'in hisseleri, her iki şirketin de güçlü sonuçlar bildirmesinden sonra sıçrama kaydetti. Boston Scientific hisseleri yüzde 5.0, Thermo Fisher hisseleri ise yüzde 5.7 yükseldi.

Ancak Eli Lilly and Co  hisseleri, ilaç üreticisinin üçüncü çeyrek gelir tahminlerini düşürmesinden sonra yüzde 2,2 düştü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)