BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü düşüşle kapadı----

New York borsası günü düşüşle kapadı

New York borsası günü düşüşle kapadı
18 Temmuz 2019 - 06:36 www.finansgundem.com

Demiryolu taşımacılık şirketi CSX'in beklenenden düşük kâr açıklaması ve ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde belirsizlik Wall Street yatırımcılarının alım iştahını kapattı. 3 ana endeks de günü ekside kapadı

New York borsası çarşamba gününü düşüşle tamamladı. Endekslerdeki düşüşte en büyük etken ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerinde yaşanan belirsizlik oldu. Demiryolu şirketi CSX'in beklenenden düşük kâr açıklaması ile demiryolu şirketlerinin hisselerinde başlayan düşüşler S&P 500'ün en büyük sorunu oldu. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Çin'e yeni yaptırımlar getirilebileceğini ve Çin ile anlaşma için uzun bir yol olduğunu açıklamasıyla oluşan karamsar hava Wall Street yatırımcıları üzerindeki etkisini sürdürüyor. 

CSX hisseleri, demiryolu taşımacılığı şirketinin beklenenden düşük çeyreklik kâr elde etmesinden ve tam yıl gelir tahminlerini düşürmesinden sonra, 2008'den bu yana en büyük düşüşü yaşayarak yüzde 10,3 oranında değer kaybetti. Devam eden ticaret gerilimleri, 2019 yılının ilk yarısında kamyon ve demiryolu taşımacılığı hacimlerinde düşüşe neden oldu.

CSX hisselerindeki düşüş, Union Pacific Corp ve BNSF Demiryolu sahibi Berkshire Hathaway hisselerinde de kayıplara yol açtı. Union Pacific, Perşembe günü çeyrek kazanç raporunu açıklayacak. 

Fed'in dün açıklanan Bej Kitabı da nakliye ve imalat şirketleri üzerindeki ticari baskılara işaret etti.

Dow Jones sanayi endeksi günü 115.78 puan ve yüzde 0.42 oranında düşüşle 27.219.85 seviyesinde tamamladı. S&P 500 19.62 puan ve yüzde 0.65 oranında kayıpla gün sonunda 2.984.42 seviyesine geriledi.  Nasdaq da 37.59 puan ve yüzde 0.46 oranında düşüşle günü 8.185.21 seviyesinde kapadı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)