BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası güne yatay seyirle başladı----

New York borsası güne yatay seyirle başladı

New York borsası güne yatay seyirle başladı
29 Aralık 2023 - 18:19 www.finansgundem.com

New York borsası, bu yılın son işlem gününe yatay seyirle başladı.

New York borsası açılışında Dow Jones endeksi yüzde 0,02 azalışla 37.701,63 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yatay seyirle 4.782,88 puan olurken tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın seyrini korudu. Nasdaq endeksi ise yüzde 0,03 artışla 15.099,20 puana çıktı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine gelecek yılın mart ayında başlayabileceğine yönelik beklentiler güçlü kalmaya devam ederken pay piyasalarında yılın son işlem gününün açılışında yatay bir seyir izleniyor.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in 2 yıldır süregelen enflasyon mücadelesinin sonuna yaklaşıldığına işaret edildiğini, ülkede açıklanan verilerin de söz konusu fiyatlamaları desteklediğini belirtti.

Üç ana endeksin 2023'te çift haneli kazançlar elde etme yolunda ilerlediğine işaret eden analistler, bu yıl piyasalara Fed'in eylül ayında duran agresif faiz artışlarının, mart ayında yaşanan bankacılık krizinin, yapay zeka hisselerindeki artışların, artan jeopolitik gerilimlerin ve para politikasında gevşeme beklentilerini güçlendiren ekonomik kaygıların damga vurduğunu anımsattı.

Borsa yılın son işlem gününü yükselişle tamamladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)