BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York Borsası enflasyon verileri öncesi karışık seyirle kapandı----

New York Borsası enflasyon verileri öncesi karışık seyirle kapandı

New York Borsası enflasyon verileri öncesi karışık seyirle kapandı
10 Nisan 2024 - 00:09 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indiriminin zamanlamasına ilişkin belirsizlik sürerken, pay piyasalarında kapanışta karışık bir seyir izlendi

New York Borsası, ABD'de yarın açıklanacak enflasyon verileri öncesi günü karışık seyirle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,02 azalışla 38.883,67 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,14 artışla 5.209,91 puana ve Nasdaq ​endeksi yüzde 0,32 artarak 16.306,64 puana çıktı.

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indiriminin zamanlamasına ilişkin belirsizlik sürerken, pay piyasalarında kapanışta karışık bir seyir izlendi.

GÖZLER ENFLASYON VERİLERİNDE OLACAK

ABD'de yarın açıklanacak enflasyon verileri ile Fed'in son toplantısına ait tutanaklar, yatırımcıların odağında bulunurken analistler, veriler ve tutanaklardan alınacak sinyallerin Bankanın gelecek dönem politikalarına ilişkin daha fazla ipucu sağlayabileceğini belirtti.

Enflasyon verileri öncesi para piyasalarında, Fed'in mayıs toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, ilk faiz indirimine gitme ihtimali haziranda yüzde 56 ve temmuzda yüzde 50 ile fiyatlandı.

Fed yetkilileri de sözle yönlendirmelerine devam ederken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, bu yıl tek bir Faiz indirimi beklentisini yineledi ancak ekonomik tablonun değişmesi halinde görüşünü değiştirmeye açık olduğunu ifade etti.

Geçen hafta açıklanan verilerin ekonomik aktivitedeki güçlü duruşa işaret etmesi ve Fed yetkililerinin şahin tonlu sözle yönlendirmeleri sonucu faiz indirimlerine daha geç başlanabileceğine dair beklentilerin artmasıyla dün yüzde 4,47 ile Kasım 2023'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkan ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi bugün yüzde 4,35'e geriledi.

Kurumsal tarafta ise Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in hisseleri, Google'un ilk özel Arm tabanlı işlemcisi "Google Axion"u tanıtması sonrası yüzde 1'in üzerinde değer kazandı ve hisselerindeki yükseliş şirketi 2 trilyon dolarlık piyasa değeri eşiğine yaklaştırdı.​​​​​​​

IMF'den finans sektörüyle ilgili risk uyarısı

 

Ticaret Bakanı Bolat'tan İsrail mesajı

 

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)