BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası düşüşle açıldı----

New York borsası düşüşle açıldı

New York borsası düşüşle açıldı
16 Kasım 2023 - 18:30 www.finansgundem.com

New York borsası haftanın dördüncü işlem gününe düşüşle başladı

New York borsası açılışında Dow Jones endeksi 100 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,35 azalışla 34.868,03 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,13 azalarak 4.497,08 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,26 kayıpla 14.066,88 puana indi.

ABD'de yoğun veri gündemi ve açıklanan şirket bilançoları sonrasında pay piyasalarında açılışta negatif bir seyir izlendi.

ABD'de ithalat fiyat endeksi ekimde aylık bazda yüzde 0,8 ile, ihracat fiyat endeksi ise 1,1 ile beklenenden fazla geriledi.

Ülkede sanayi üretimi, ekimde aylık bazda yüzde 0,6 ile beklenenden fazla azalırken, kapasite kullanım oranı da aynı dönemde 0,6 puan düşerek yüzde 78,9 ile piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

ABD'de Philadelphia Fed İmalat Endeksi, kasımda -5,9 ile beklentilerin üstüne çıkmasına rağmen sektördeki daralmanın sürdüğüne işaret etti.

Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, geçen hafta 231 bin ile yaklaşık 3 ayın en yüksek seviyesine yükselirken, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Süregelen işsizlik maaşı başvuru sayısı da 1 milyon 865 bin ile yaklaşık iki yılın en yüksek değerine ulaştı.

Analistler, verilerin iş gücü piyasasında yumuşamaya işaret ettiğini ve son dönemdeki ABD ekonomisindeki yavaşlama sinyalleriyle uyumlu olduğunu, bu hafta enflasyonun da yavaşlama işaretleri gösterdiğini anımsattı.

Öte yandan, ağ, bulut ve siber güvenlik çözümleri sunan şirket Cisco Systems'in hisselerinin, bilançosundaki zayıf yönlendirmeler sonrasında yaklaşık yüzde 12 düşmesi dikkati çekti.

ABD'li perakende devi Walmart'ın hisseleri de yıl genelindeki kazanç tahminini düşürmesinin ardından yüzde 7'ye yakın değer kaybetti.

Borsa günü yükselişle tamamladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)