BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNetanyahu’ya tehdit: Hükümet dağılabilir----

Netanyahu’ya tehdit: Hükümet dağılabilir

Netanyahu’ya tehdit: Hükümet dağılabilir
29 Kasım 2023 - 00:42 www.finansgundem.com

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze'ye yönelik saldırıların sonlandırılmasını hükümetinin “dağılması” olarak tanımladı

İsrail'de Filistin karşıtı açıklamalarıyla gündemden düşmeyen aşırı sağcı bakan Ben-Gvir, Binyamin Netanyahu'nun liderliğindeki koalisyon hükümetini dağıtma tehdidinde bulundu.

Aşırı sağcı görüşleriyle öne çıkan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulmasını, hükümetinin “dağılması” olarak niteledi.

Ben-Gvir paylaşımında “Savaşın (Gazze’ye saldırıların) durdurulması = hükümetin dağılması” ifadesini kullandı.

NETANYAHU DARBEDEN KORKUYOR

İsrail’de koalisyon hükümetini kurmak için 120 sandalyeli parlamentonun salt çoğunluğu olan 61 milletvekilinin desteğini almak gerekiyor. Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetini oluşturan partilerin sandalye sayısı 64. Koalisyonda yer alan Ben-Gvir’in liderliğindeki Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) partisinin 5 milletvekili bulunuyor.

İsrail ordusu, Hamas’ın saldırısnın üzerine 7 Ekim’de Gazze Şeridi’ne saldırılar başlatmıştı. Katar ve Mısır’ın arabulucuğunda İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında 24 Kasım’da Gazze’deki çatışmalara 4 gün insani ara verilmişti. Görüşmeler sonrası bu insani ara 2 gün daha uzatılmıştı.

Netanyahu’nun, başkanlığını yaptığı Likud Partisi içinden kendisine darbe yapılmasından endişe duyduğu da İsrail basınına yansımıştı. 

Netanyahu'dan saldırılara devam açıklaması

 

Netanyahu: Biden bizimle aynı ortak çıkarları görüyor

 

İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu'nun ofisi önünde toplandı

 

Gazze ateşkesinde 5. gün: Rehine takası başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)