BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNestle ürünlerinde at etine rastlandı----

Nestle ürünlerinde at etine rastlandı

Nestle ürünlerinde at etine rastlandı
19 Şubat 2013 - 10:22 www.finansgundem.com

Nestle'nin et içeren hazır yemeklerinde at etine rastlandı

Dünyanın en büyük gıda şirketi Nestle , İtalya ve İspanya'da içinde at DNA'sına rastlanan bazı hazır et yemeklerini raflardan çekti.
Avrupa'da hızla yayılan at eti skandalıyla ilgili olarak geçen hafta ürünlerinin bundan etkilenmediğini açıklayan İsviçre merkezli Nestle yapılan testlere göre, iki makarnalı et ürününün yüzde 1'in üzerinde at DNA'sı içerdiğini belirtti.
Nestle'nin yaptığı yazılı açıklamada, "Konuyla ilgili olarak yetkilileri bilgilendirdik. Gıda güvenliğine ilişkin bir sorun yok" denildi.
Nestle, dondurulmuş sığır eti ürünlerinden Buitoni Beef Ravioli ve Beef Tortellini markalarını İtalya ve İspanya'da satıştan geri çekti. Yemek ikram sektörü için Fransa'da üretilen Lasagnes à la Bolognaise Gourmandes isimli dondurulmuş et ürünü de geri çekilecek.
Avrupa'daki hükümetler, bazı etlerde insanların alması yasak olan bir ağrı kesici izlerine rastlanmasına rağmen, at etinin sağlık açısından çok az ya da hiç riskli olduğuna dikkat çekiyorlar.
Ancak ilk kez İrlanda'da sığır etinden yapılmış hamburgerlerle ortaya çıkan skandal, tüketicilerin süpermarket ve fast food zincirlerine olan güvenlerinin azalmasına neden oldu.
Perakende şirketi Lidl de Finlandiya ve İsveç'teki mağazalardan ürünlerinin, az miktarda at etine rastlanmasının ardından raflardan çekildiğini duyurmuştu.
Reuters
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)