BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakNef Ataköy'deki projeyi başlattı----

Nef Ataköy'deki projeyi başlattı

Nef Ataköy'deki projeyi başlattı
26 Nisan 2014 - 05:18 www.finansgundem.com

İstanbul Ataköy'de 50 firmanın talip olduğu alan için arsa sahibi Peker Grup ile anlaşan Nef, E5'e komşu arsada Nef Ataköy 22 adlı projeye start verdi

Nef, İstanbul Ataköy’de 420 milyon liralık yatırıma sahip yeni projesi Nef Ataköy 22 için talep toplamaya başladı. Gülistan Alagöz'ün Hürriyet'teki haberine göre 1.269 konut, 20 bin metrekare ofis, 10 bin metrekare mağaza ve 232 odalı otelden oluşacak proje için resmi satış 20 Mayıs’ta başlayacak.

Ataköy’de, Airport Alışveriş Merkezi ile Kültür Üniversitesi arasında Peker Grup’a ait yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alanda yükselecek proje, bir ofis, bir rezidans, 3 konut ve bir otel bloğu olmak üzere toplam 6 bloktan oluşuyor. Araziyle ilgili 2 ay boyunca proje geliştiren firmalar üzerinde araştırmalar yaptıklarını söyleyen Peker Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, “50’nin üzerinde inşaat şirketiyle görüşmeler yaptık. Görüşmelerimizin sonucunda arazimizi proje geliştirmek üzere hasılat paylaşımı modeliyle Nef’e verdik” dedi. 

KUVEYTLİ YATIRIMCI BLOK ALDI

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, 15 gündür devam eden ön talep döneminde 5 bini aşkın talep aldıklarını ve 420 adet de satış yapıklarını söyledi. Timur, Kuveytli Murabahat isimli fona 110 dairelik bir blok satışı yaptıklarını dile getirdi. Projede home-office, konut ve rezidansların yanı sıra ‘luxury apartments’ olarak adlandırılan deniz manzaralı büyük metrekareli daireler de yer alıyor. Ayrıca iki podyum bloğuyla birbirine bağlanan projede teras ofisler ve mazağazalar da bulunuyor. Projenin avlusunda alışveriş ve iş meydanı yer alıyor. 

150 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR

Nef Ataköy 22’deki konutların büyüklükleri 45 ile 235 metrekare arasında değişiyor. 1+1 daireler 150 bin dolar, 2+1 daireler 318 bin dolar, 3+1 daireler 386 bin dolar, 4+1 daireler ise 700 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Arsadaki binalar riskli olarak tespit edildiği için projedeki KDV oranı yüzde 1.

METRO DA VAR, METROBÜS DE

Nef Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik, projenin E-5 ve Ataköy girişleri olduğunu, projenin hemen önünde, metrobüs ve metro duraklarının yer aldığını söyledi. Projenin Atatürk Havalimanı’na yakınlığına dikkat çeken Çelik, yeni yapılacak olan Ataköy-İkitelli metrosunun bir durağının da projenin hemen yanında yer alacağını kaydetti.

GARANTİLİ PROJE

Erden Timur, “Garantili Proje” sistemi ile tüm projelerinde satışa başlamadan önce proje maliyetini güvence altına aldıklarını ifade ederek, Nef Ataköy 22’de proje finansmanı için Odeabank ile anlaştıklarını söyledi. Projenin tasarımı için HOK firmasıyla, iç detaylar için de Türk tasarım firması Autoban ile çalışıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)