BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNebati'den kaynağı belirsiz para açıklaması: Tümü meşru----

Nebati'den kaynağı belirsiz para açıklaması: Tümü meşru

Nebati'den kaynağı belirsiz para açıklaması: Tümü meşru
25 Ekim 2022 - 10:46 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Rusya ile ilişkiler, kaynağı belirsiz para girişi, Türkiye'de vatandaşların çektiği "acı" gibi konular hakkında Financial Times’tan Luara Pitel ve Adam Samson’a konuştu.

İngiliz Financial Times (FT) gazetesinin “Türkiye Hazine Bakanı Rusya ile ekonomik bağları savundu” başlığıyla bugün yayımladığı haberinde, Rusya'nın yaptırımları aşmak için Türkiye’yi bir arka kapı olarak kullandığı yönünde batı hükümetlerinde artan kaygılar olduğu ifade edildi.

Bakan Nureddin Nebati’nin ise Rusya ile ekonomik ilişkilerin “yasal” olduğunu açıkladığı kaydedildi.

'HER ŞEY YASAL YOLLARDAN GELİYOR'

Türkiye’nin uluslararası finansal sistem içinde çok dikkatli hareket ettiğini ve uluslararası finansal sistemin kurallarını ihlal edecek şekilde bir hamle yapmadığını söyleyen Nebati, “Bize gelen her şey yasal yollardan geliyor” ifadesini kullandı.

28 MİLYAR DOLARLIK GİRİŞ

2022’nin ilk sekiz ayında 28 milyar dolarla rekor kıran ve kaynağı belirsiz para girişi olarak da anılan “net hata noksan” kalemiyle ilgili soruları yanıtlayan Nebati, 28 milyar dolarlık girişlerde, hesaba katılmayan turizm gelirlerinin önemli paya sahip olduğuna inandığını, bu hesaplanmayan turizm gelirlerinin bir kısmının da yaptırımlar sebebiyle finansal sistemi kullanamadıkları için çoğu nakit kullanan Ruslardan geldiğini bildirdi.

Nebati ayrıca, bir diğer para akışı kaynağı olarak Türkiye’nin Rusya, Ukrayna, Suriye ve Irak’taki savaşlarla çevrili olmasına değindi.

NEBATİ: TÜM PARA MEŞRU

Bir diğer kaynağı belirsiz para girişi kalemi olarak da Türk şirketler ve bireysellerin yurt dışındaki paralarını Türkiye’ye getirmeleri olduğunu belirten Nebati, gelen tüm paranın meşru olduğunu, bu girişlerin süreceğini ve 100 milyar dolarlık enerji faturasına rağmen gelecek yıl Türkiye’nin çok rahatlıkla bir ödemeler dengesi krizinden kaçınacağını ifade etti.

FT, 2022’nin ilk sekiz ayındaki 40 milyar dolarlık cari açığın yüzde 70’inin net hata noksan kaleminden finanse edilmesinin, ekonomistler ve batılı hükümetlerde soru işaretlerine yol açtığını yazdı.

'AKKUYU İÇİN RUSYA'DAN PARA GİRİŞİ VAR'

Rusya’dan doğalgaz için indirim ve borç öteleme konusunda güzel haberler beklediğini açıklayan Nebati, rakam vermese de Akkuyu için Rusya’dan Türkiye’ye para girişi olduğunu teyit etti.

Sözcü'nün aktardığına göre Nebati ayrıca, birçok vatandaşın acılı bir süreçten geçtiğini kabul ederken, kendisinin de yurt dışı seyahatlerde harcamaları kısmak zorunda kaldığını, hükümetin asgari ücret zamları dahil sosyal transferlerle acıyı sınırlamaya çalıştığını dile getirdi.

Bakan Nebati: Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri yasal

Nebati, Riyad'daki 6. Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı'na katılacak

Bakan Nebati'den, hastanede yatan Binali Yıldırım'a ziyaret

Nebati: Tüm mali süreçleri elektronik ortama taşıyoruz

Nebati: Esnafa yönelik Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi yürürlükte!

Bakan Nebati, Finansal Kurumlar Birliği Başkanı ile bir araya geldi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)