BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNebati: Seçimlere tek haneli enflasyonla gireceğiz----

Nebati: Seçimlere tek haneli enflasyonla gireceğiz

Nebati: Seçimlere tek haneli enflasyonla gireceğiz
03 Mart 2022 - 17:20 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı, bugün açıklanan enflasyon verilerinin ardından açıklamalarda bulundu. Nebati, 2023 seçimlerine tek haneli bir enflasyon rakamı ile gireceklerini ifade etti.

Bakan Nebati, Türkiye'nin 2023 Haziran seçimlerine tek haneli bir enflasyon rakamı ile gireceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"2023 Haziran seçimlerine tek haneli bir enflasyon rakamı ile gireceğiz. Unutmayalım ki gerçekten her zorlukla beraber bir kolaylık vardır.

Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ettiğimizi yakın zamanda gıda ürünlerinde ve elektrikte yaptığımız katma değer vergisi (KDV) indirimleri ile gösterdik. Ayrıca diğer bakanlıklarımız ile iş birliği içerisinde fahiş fiyat uygulayan işletmelerin denetlenmesine ve gerekli yaptırımların uygulanmasına yönelik faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Enflasyon karşısında yaşadığımız zorluklarda takılı kalıp hadiseyi sonsuza dek sürecek gibi görmek, bizim bakış açımızda yer almamaktadır. Döviz kurunu kapsamlı ve yenilikçi metotlar ile düşürdüğümüz gibi enflasyonu da önümüzdeki dönemde düşüreceğiz.

Salgın sonrası dönemde küresel ekonomik aktivitedeki toparlanma neticesinde enflasyonun gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerde etkili olduğuna birlikte şahit oluyoruz."

Enflasyon yüzde 50'yi aştı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dobra12 Mart 2022 16:18

    Nebatinin seçimlere tek haneli enflasyonla gireceğiz sözü bana, binali yıldırımın seçimlerde istanbulda ekranlar chp yi gösterirken biz kazandık demesini aklıma getirdi

  • Selami Bakır04 Mart 2022 23:57

    Ortalik savaş, kriz yangin yeriyken, gozlerinden ateş cikartan bir adama altinlarimi emanet edip karsiliginda kagit alacagim öyle mi? Come on.

  • Osman Erenoğlu03 Mart 2022 22:24

    Yüksek enflasyon, kur baskısı ve savaş durumu bütün dengeler bozuldu. İhracat gerileyecek, Turizm sektörü sıkıntı da, yatırımlar durmuş, çiftçi gübre alamıyor. Enerji Fiyatları yükseliyor. Kısacası Yıldızlar yerinde ve beklendiği gibi parlamayacak. 

  • Veysel Doğru03 Mart 2022 21:38

    Nebati'nin artık gözleri parlamıyor. Nasıl olacak bilmiyorum ama Bu enflasyon 2023 seçim tarihinde bile % 30 larda seyradceğini düşünüyorum. Ülkeyi mahvettiler, halkı fakirleştirdiler.Sandığı bekliyoruz.