BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO'dan Türkiye açıklaması----

NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO'dan Türkiye açıklaması
27 Nisan 2017 - 22:08 www.finansgundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Başarısız darbe girişimine maruz kalan Türkiye'nin kendini savunma ve bunun arkasındaki kişileri bulma hakkı var ama bu, hukukun üstünlüğüne saygı içinde olmalı" dedi.

Malta'nın başkenti Valletta'da yapılan AB Savunma Bakanları toplantısına katılan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'ye ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye'de, dün emniyet teşkilatından Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bini aşkın polisin açığa alınmasıyla ilgili soru üzerine Stoltenberg, "Başarısız darbe girişimine maruz kalan Türkiye'nin kendini savunma ve bunun arkasındaki kişileri bulma hakkı var ama bu hukukun üstünlüğüne saygı içinde olmalı." ifadesini kullandı.

İttifak içinde Türkiye'nin askeri güç bakımından ABD'nin hemen ardından ikinci sırada geldiğine dikkati çeken Stoltenberg, "Türkiye kilit ortağımız. Bu pek çok nedenden ötürü böyle, gerek jeostratejik gerek her türlü şiddeti gözlemlediğimiz Irak ve Suriye ile sınırı olması gerekse Karadeniz'de Rusya'ya yakınlığıyla. Türkiye pek çok terör saldırısına maruz kaldı. Başka bir müttefik bu kadarına maruz kalmadı." diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Malta'daki temaslarının ardından İtalya'nın başkenti Roma'da Başbakan Paolo Gentiloni ile görüşecek.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum28 Nisan 2017 00:36

    Savaş olan bir bölgeden 3milyondan fazla çoluk çocuk ana baba dede nine ye kucak açmış 4yıl onlara ekmek aş vermiş giydirmiş iş vermiş eğitim vermiş okutmuş öğretmiş bu ülke bunları yaparken kendi ülkesindeki insanın refahından kısarak ekmeğini bölüşmüş şimdi hangi ab ülkesi veya nato ülkesi bunu yapardı bi kendinizi silkeleyin bi insan olduğunuzu hatırlayın çıkarları siyaseti bi unutun adam olun olurmu