BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO başarısı Marin'e yetmedi----

NATO başarısı Marin'e yetmedi

NATO başarısı Marin'e yetmedi
03 Nisan 2023 - 14:14 www.finansgundem.com

Macaristan ve Türkiye'nin de onay vermesinin ardından NATO'ya giriş vizesi almanın moraliyle seçimlere giren Finlandiya Başbakanı Marin'in partisi ancak üçüncü olabildi

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in, ülkesinin NATO'ya girişinin verdiği moralle girdiği seçimden üçüncü parti olarak çıkması, ve seçimleri muhafazakar partinin kazanması, akıllara Marin'in ağustos ayında medyaya düşen parti görüntülerini getirdi. 

Finlandiya'da genel seçimler pazar günü yapıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimin galibi Ulusal Koalisyon Partisi. Muhafazakar Ulusal Koalisyon Partisi yüzde 20,8 ile seçimi önde tamamlarken, Gerçek Finler Partisi yüzde 20 ile ikinci oldu. Başbakan Sanna Marin'in liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti (SDP) ise yüzde 19,9'da kaldı.

HİÇBİR PARTİ ÇOĞUNLUK ELDE EDEMEDİ

Alınan sonuçlara göre parlamentoda Ulusal Koalisyon Partisi 48, Gerçek Finler Partisi 46, Sosyal Demokrat Parti 43 ve Merkez Parti 23 sandalyeye sahip olacak. Bu sonuçlara göre, mecliste hiçbir parti çoğunluğu sağlayamadı.

Ulusal Koalisyon Başkanı Petteri Orpo, diğer partilerle hükümeti kurmak için görüşmelere başlayacaklarını açıkladı.

Marin: Demokrasi kazandı

Seçimlere NATO üyeliği vizesinin moraliyle giren Sanna Marin, sandıktan üçüncü parti çıkmalarının ardından yaptığı açıkmalada, "Demokrasinin kutlanması her zaman harika bir şeydir" diyerek yenilgiyi kabul etti.

Marin, "Bu harika bir gün çünkü seçimlerde başarılı olduk. Seçimlerin diğer kazananlarını da tebrik ediyoruz, Koalisyon Partisi'ni ve Fin Partisi'ni tebrik ediyoruz. Demokrasi konuştu" dedi.

Başarısızlıkta o görüntüler mi etkili oldu?


Marin'in NATO moraline rağmen seçimlerden üçüncü parti olarak çıkması, akıllara geçtiğimiz ağustos ayında gündeme gelen parti skandalını akıllara getirdi. Katıldığı bir partide yaptığı danslarla eleştirilen ve uyuşturucu kullandığı bile öne sürülen Marin, yaptığı açıklamada, "Uyuşturucu kullanmadığını, bunu da testle ispat ettiğini belirtmiş, "Sadece alkol almıştım. Arkadaşlarımla partiye katılmam da yanlış değildi. Yasal olmayan bir şey yapmadım" demesine rağmen özür dilemişti.



Sanna Marine sandıktan mağlup ayrıldı

 

Finlandiya'nın NATO’ya üyeliğine onay

 

Tepki çeken Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'den özür

 

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'e gece kulübü tepkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)