BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNarin'den mektup var----

Narin'den mektup var

Narin'den mektup var
15 Nisan 2013 - 08:29 www.finansgundem.com

Askeri casusluktan yargılanan Narin, Türk halkına seslendi

İzmir'de yarın başlayacak "askeri casusluk" davasında hakkında müebbet istenen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Narin Korkmaz, cezaevinden mektup gönderdi: "Bu dava bana bir komplo. Ben manken, şarkıcı ya da ünlü bir isim değilim. Vatanını, milletini, askerini çok seven bir Türk genciyim" İzmir’de “askeri casusluk” soruşturması kapsamında 49’u muvazzaf asker olan, 79’u tutuklu 357 sanıkla birlikte yargılanan üniversite öğrencisi Narin Korkmaz (22), cezaevinden babası aracılığıyla mektup gönderdi. İddianamede hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “kişisel verilerin kaydedilmesi” ve “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek” suçlarından müebbet ile 9 yıl hapis istenen Narin Korkmaz, kendisine komplo kurulduğunu öne sürdü. Babasının evinde yapılan aramada bulunduğu iddia edilen siyah poşet içerisindeki gizli belgelerin kendisine ait olmadığını savunan Korkmaz, “Denizli’de öğrenciyken, görme engelli babamın İzmir’deki evinde çıkan (birileri tarafından konulan) siyah poşet içerisindeki dijital materyaller bana ait değildir. Delil diye nitelendirilen her şey dijital verilerden oluşuyor. Şahsi bilgisayarımda hiçbir bir şey çıkmadı. Bu dava bana kurulmuş bir komplodur” ifadelerini kullandı.
‘YAŞIMIN 2-3 KATI BÜYÜKLER’
Örgüt yöneticisi iddiasıyla yer aldığı davadaki sanıkları tanımadığını öne süren Narin Korkmaz, şunları kaydetti: “Yaşımın 2-3 katı büyüklüğündeki personelleri tanımıyorum. Kendisine bağlı faaliyet gösterdiğim iddia edilen Bilgin Özkaynak isimli şahsı ilk kez bu davada gördüm. Davada birkaç arkadaşım dışında, kimseyi tanımıyorum ve onları sadece cezaevinde gördüm.”
‘MANKEN YA DA ŞARKICI DEĞİLİM’
Cezaevinde yazdığı mektubunda özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğini savunan Narin Korkmaz, şunları söyledi: “Ben 22 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Manken, şarkıcı ya da ünlü bir isim değilim... Ben vatanını, milletini, askerini çok seven bir Türk genciyim.”
Davada ilk duruşma yarın
İZMİR 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan “gizli belge ve bilgi bulundurma” davasının ilk duruşması yarın yapılacak. 357 sanıklı dava, duruşma salonuna dönüştürülen Bayraklı Adliye Sosyal Tesisler Konferans Salonu’nda görülecek. 315 klasörden oluşan davanın ilk gününde sanıkların kimlik tespitinin yapılacağı, ardından 1762 sayfalık iddianamenin TRT spikerleri tarafından okunacağı belirtildi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)