BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNapolyon'un çizmeleri açık artırmayla satılacak----

Napolyon'un çizmeleri açık artırmayla satılacak

Napolyon'un çizmeleri açık artırmayla satılacak
29 Kasım 2019 - 13:19 www.finansgundem.com

Napolyon Bonapart'ın çizmeleri 80 bin Euro'dan açık artırmaya çıkıyor.

Fransa Kralı Napolyon Bonapart'ın çizmeleri Paris'te açık artırmaya çıkıyor. Eğer ayak numaranız 40 ise ve cüzdanınızda harcanacak en az 80 bin Euro (yaklaşık 500 bin lira) varsa imparatorun bir zamanlar at binerken kullandığı çizmelere siz de sahip olabilirsiniz.

Uzmanlar, bugün yapılacak müzayedede satılacak çizmelerin Napolyon tarafından Atlantik Okyanusu’ndaki Saint Helene Adası’nda kullanıldığını düşünüyor.

Waterloo Savaşı’nı kaybetmesinin ardından bu adaya sürgüne gönderilen Bonapart’ın at binerken bu çizmeleri kullandığı sanılıyor.

Euronews’ün haberine göre; çizmeler ile Paris’in o dönem ünlü ayakkabıcılarından Jacques’a Napolyon’un ısmarladığı çizmeler bire bir örtüşüyor.

1 lira 35 kuruş için! Sokak ortasında güpegündüz...Uzmanlara göre çizmeler heykeltıraş Carlo Marochetti’ye Napolyon’un mezarındaki at üzerindeki heykelinde yapması için model olarak verilmiş.

1815 tarihinde gerçekleşen Waterloo muharebesi, Napolyon'un katıldığı son savaş olarak tarihe geçmişti. Muharebede, yaklaşık 50 bin Fransız askeri bir günde hayatını kaybetmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)