BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Nafaka fonu kurulsun'----

'Nafaka fonu kurulsun'

'Nafaka fonu kurulsun'
07 Nisan 2013 - 08:05 www.finansgundem.com

200 dul baba, işsiz kalan ve nafakasını ödeyemeyen erkekler için bir fon kurulması talebinde bulundu

Eşlerinden boşanan yaklaşık 200 erkekten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ilginç bir müracaat geldi. "Boşanmış Babalar Platformu" bir yandan Adalet Bakanlığı ile birlikte yasal düzenleme çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile erkeklerin mağduriyetlerine de çözüm bulunması için görüşmeler yapıyor. Çocuklarını göremedikleri için mağdur olduklarını belirten babalar bakanlığa bazı taleplerini iletti.
BOŞANMA BİRİMİ
Sabah'ın haberine göre, babalar tarafından yazılı iletilen talepte, "Boşanma Müdürlüğü" ile ayrılan çiftlerin elde ettikleri hakları kötüye kullanmasına yönelik sorunlara çözüm bulunması gerektiği belirtildi. Babalardan Dr. Erkut Erdoğan'ın hazırladığı öneriye göre 6 alt birimden oluşacak müdürlüğün görevleri, boşanma süreçlerini izleme, çocuk gelişiminin takibi, şiddeti önleme, velayet ve nafaka olacak. Erkeklerin ikinci talebi ise şans oyunlarından, Tekel maddelerinden aktarılacak kaynaklarla "nafaka fonu" kurulması oldu. Özellikle işsizlik gibi nedenlerle eşi ve çocuğuna nafaka ödeyemeyen erkeklere, bu fondan yardım yapılması istendi. Babalar tüm dünyada kabul gören "25 Nisan Ebeveyn Yabancılaşma Farkındalık Günü"nün Türkiye'de de kutlanmasını istedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)