BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNaci Görür Marmara depremlerini değerlendirdi!----

Naci Görür Marmara depremlerini değerlendirdi!

Naci Görür Marmara depremlerini değerlendirdi!
04 Aralık 2023 - 12:07 www.finansgundem.com

Marmara Denizi'nde meydana gelen ardışık depremler, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün dikkatini çekti ve özellikle Gemlik Körfezi'ne ilişkin uyarılarda bulundu.


Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi.

Bursa ve çevre illerin yanı sıra İstanbul'da da hissedilen depremin ardından vatandaşlar, ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı.

Depremden etkilenen bazı vatandaşların telefonla ailesini ve yakınlarını aradıkları görüldü.

ART ARDA İKİ DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.42'de Marmara Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

Aynı yerde saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

NACİ GÖRÜR'DEN "GEMLİK" UYARISI

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir değerleme yapan Prof. Dr. Naci Görür şunları söyledi:

"Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında.

Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz.

Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun." (Sözcü)

Marmara'da peş peşe korkutan depremler

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ülkede tek beka vardır: deprem05 Aralık 2023 11:07

    Marmara bölgesi özellikle İstanbul çok süratli bir şekilde boşaltılmalı. BU KONUDA SECRİ TEDBİRLER UYGULANMALI.

  • Jeol.Müh. Behzat Gönül 04 Aralık 2023 13:12

    Jeoloji Mühendisi olarak depremlerin önceden tespiti konusunda yaptığım başarılı çalışmalarım tv ve basında yer almaktadır. Başta, 17/08/1999 yılı Ml:7.4' lük Kocaeli depremi ve halen depremleri önceden tespit yapabilmeyi sürdürmekteyim. (Jeoloji Müh. Behzat Gönül / Kocaeli)

  • Jeol.Müh. Behzat Gönül 04 Aralık 2023 13:05

    Prof. Dr. N. Görür depremi önceden bilmek konusuna değinmedi. Oysa, 2003 Tübitak-MAM başkanı iken, depremleri 20 gün önceden bildiklerini basına ve tv açıkladı. Dönemin İçişleri bakanı ile yaptığı görüşme sonrası Syn. Bakan "Prof. Naci Görür ve ekibi, bu Saroz Ml5.6 depremin verilerini kendilerinin bulduğuna beni ikna edemedi" açıklamasına Prof. Naci Görür' den bir cevap gelmedi...!