BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNaci Görür, Bursa'nın o ilçesini bir kez daha uyardı!----

Naci Görür, Bursa'nın o ilçesini bir kez daha uyardı!

Naci Görür, Bursa'nın o ilçesini bir kez daha uyardı!
27 Şubat 2024 - 17:13 www.finansgundem.com

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşanan 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik için kritik bir uyarıda bulundu. Görür, Gemlik'in coğrafi özelliklerinin deprem tehlikesi altında olduğunu vurguladı.


Bursa’nın Gemlik ilçesinde 4,1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den bir kez daha uyarı geldi. Sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulunan Görür, Gemlik'in konumu itibarıyla deprem tehlikesi altında bulunduğu ifade etti.

"Gemlik'in konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde" ifadelerini kullanan Görür, "Bu fay İznik ve Geyve Fayı'nın devamı. Kuzey Anadolu Fayı'nın Güney Kolunu oluşturuyor" dedi.

Yapılan çalışmaları işaret eden Görür, güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldığını ancak ilçenin 7 ve üstü bir depreme dayanamayacağı uyarısında bulundu.

Görür şunları kaydetti:

- Arkadaşlar Gemlik hakkında sürekli görüş almak istiyorlar. Gemlik'in konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay İznik ve Geyve Fayı'nın devamı. Kuzey Anadolu Fayı'nın Güney Kolunu oluşturuyor.

- Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz.

- Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde. Gemlik’te yeni imar ve iskan verilmemeli ve yapılar çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılmalıdır. (ekonomim.com)

Uzmanlardan deprem uyarısı: En riskli bölüm orası!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)