BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNaci Görür, bölgede yeni deprem riskini açıkladı----

Naci Görür, bölgede yeni deprem riskini açıkladı

Naci Görür, bölgede yeni deprem riskini açıkladı
18 Şubat 2023 - 15:43 www.finansgundem.com

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremler sonrası, aynı fay hattında tekrar yeterli enerji birikinceye kadar büyük bir deprem beklemediğini açıkladı.

Deprem sonrası kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, iki büyük depremin olduğu faylarda enerjinin büyük ölçüde boşaldığını belirtti.

Sözcü'de yer alan habere göre Görür, “Bir yerde büyük deprem olunca o yörede ve o hatta tekrar yeterli enerji birikinceye kadar büyük deprem olmaz. Kuzey Anadolu Fay Zonu'nda büyük deprem beklediğimiz yerler kırıldıktan sonra bu zonda artık uzun süre büyük deprem olmaz” dedi.

“BU ZONDA BÜYÜK DEPREMLER OLMAZ”

Yer bilimci Görür, depremle ilgili tartışmaların bir kenara bırakılması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

"Bugünkü depremlerin olduğu Doğu Anadolu Fayında enerji büyük ölçüde boşaldı. Bazı yöreler hariç bu zonda büyük depremler olmaz.

Bu fay zonlarında bir müddet büyük depremlerde kırılmamış fay parçaları kırılır ve zonlar artık uzun süre sakin duracak şekilde dururlar.

Bu söylediklerim ülkemizin en önemli iki fay zonu için geçerlidir.

Fay tartışmalarını bırakalım, deprem nerede olacak, nasıl olacak gibi tartışmaları bırakalım. Deprem gerçeğini kabul edelim ve deprem dirençli kentler talep edelim.

Bunu tüm siyasilerden talep edelim ve yasal yollardan sesimizi duyuralım. Tek yol budur."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ya Sabır18 Şubat 2023 20:53

    Yeter be hocam, Allah aşkına yeter, yani dedikleri kadar var, her Allahı'ın günü de çıkıp bir şeyler söyleme artık.Psikolojimiz bozultu iyice bozuldu sayende, sus lütfen sus...17 Ağustos depremini yaşadım bizzat çok acılar çektik ve halen de etkisindeyiz bir de bu büyük felaket...Sus Allah için...