BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNabucco'da flaş gelişme----

Nabucco'da flaş gelişme

Nabucco'da flaş gelişme
05 Temmuz 2013 - 11:19 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu enerjiden sorumlu üyesi Günter Öttinger, Nabucco projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Avrupa Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Günther Öttinger, Azerbaycan'dan Avrupa'ya doğalgaz taşımak için iki rakip boru hattı arasından TAP'ın tercih edilmesine rağmen, Nabucco Batı hattının henüz rafa kaldırılmadığını söyledi. Öttinger kaleme aldığı ve WirtschaftsBlatt gazetesinde yayımlanan köşe yazısında, "Bu daha başlangıç. TAP'ın inşa edilmesi ve zaman içinde doğalgaz arzının artırılması, Avusturya'ya da enerji koridoru açılmasının, yani şu anki haliyle Nabucco Batı'nın hâlâ görüşme konusu olduğunu  gösteriyor" dedi.
Azerbaycan'ın devasa Şah Deniz II doğalgaz sahasında üretilecek doğalgazın yanı sıra diğer Azeri sahalarında üretilen doğalgaz da doğal enerji kaynakları sınırlı olan Avrupa'ya aktarılacak. 
Nabucco Batı hattı, Azeri doğalgazının Türkiye üzerinden Bulgaristan, Romanya, Macaristan rotasını takip ederek Avusturya'ya aktarılmasını sağlayacak. Şah Deniz II sahasını işleten konsorsiyum geçen hafta doğalgazı Avrupa'ya taşıması için Nabucco Batı hattı yerine Trans Adriatic Pipeline (TAP) projesini seçmişti. TAP, Azeri doğalgazını yine Türkiye sınırından alarak Yunanistan, Arnavutluk koridoru üzerinden İtalya'nın güneyine taşımayı öngörüyor. TAP'ın 2019'dan itibaren yılda 10 milyar metreküp Azeri gazını Avrupa'ya taşıması bekleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)