BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNabucco heyecan yaratamadı----

Nabucco heyecan yaratamadı

Nabucco heyecan yaratamadı
05 Şubat 2013 - 15:03 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nabucco yönetiminin yıllık 30 milyar dolar olan tedarik sorununu çözmesini istedi

Avrupa'nın Rusya'ya olan doğalgaz bağımlılığını azalmak için gündeme getirilen ancak beklenilen ilerlemeyi sağlayamayan Nabucco Boru Hattı Projesi'nde süreç yavaş şekilde ilerlerken Başbakan Tayyip Erdoğan, Nabucco yönetiminin hattın yıllık 30 milyar metreküp olan tedarik sorununu çözmesini istedi.
Macaristan'da temaslarını sürdüren Erdoğan, Macaristan Başbakanı Victor Orban ile düzenlediği basın toplantısında, Macaristan ile enerji ortaklığını oluşturma kararlılığının çok
önemli bir adım olduğunu belirterek, "Biz Batı Nabucco'da ortağız. Fakat Nabucco istenilen heyecanı, beklenen heyecanı şu ana kadar meydana getirememiştir. AB yönetiminin bu noktayı ele alması gerekir" dedi. Nabucco Projesi hissedarları, uzun süre hattın tedarik sorunun çözülmesi için Türkiye'nin daha aktif rol oynamasını talep etmişlerdi.
Türkiye'nin transit bir ülke olduğunu ve projeye her türlü desteği vermeye hazır bulunduğunu kaydeden Erdoğan, "Bizim açımızdan bir sıkıntı yok. Ama tedarik noktasında Nabucco yönetiminin bunu çözmesi lazım. Bu da hedef olarak yılda 30 milyar metreküptür. Bu henüz tedarik edilememiştir. Tüketici noktasında zaten sıkıntı yok" dedi.
Nabucco Projesi uzun süre tedarik problemini aşamaması üzerine Türkiye ile Azerbaycan'ın
gündeme getirdiği TANAP Projesi'nin ardından Nabucco, Türkiye'nin batı sınırından Avusturya'ya kadar gidecek şekilde kısaltılmış ve adı Batı Nabucco olarak değiştirilmişti. 
Nabucco konsorsiyumu üyeleri arasında Avusturyalı OMV , Macar MOL , Bulgaristan'dan BEH, Romen Transgaz  ve BOTAŞ yer alıyor. Alman enerji şirketi RWE, Nabucco konsorsiyumundan bir süre önce çekilmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)