BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusul operasyonunda en tehlikeli gün!----

Musul operasyonunda en tehlikeli gün!

Musul operasyonunda en tehlikeli gün!
20 Ekim 2016 - 09:43 www.finansgundem.com

Musul operasyonunun 4. gününde gözler Musul barajında. Son gelen haberlere göre IŞİD ile Kürtler Musul barajında çatışıyor.

Musul operasyonunda  4. güne girerken  Kürtlerin bulunduğu cepheden büyük bir saldırı başlatıldı. En kritik nokta ise Musul barajı. IŞİD burada peşmerge ile çatışmaya girdi. Diğer 3 cepheden de kritik haberler var.

Musul'dan gelen son haberler gözlerin en kritik noktaya çevrilmesine sebep oldu. Musul barajında IŞİD ile Kürt güçleri arasında büyük bir çatışma başladı.

IŞİD MUSUL BARAJINI PATLATIRSA

Kani Şirin köyündeki IŞİD’lilerin abluklaya alındığı bildirilirken örgütün Musul Barajını patlatmasından korkuluyor. IŞİD böyle bir şey yaptığında Musul barajı her yeri yakıp yıkabilir ve büyük bir felakete sebep olabilir.

Musul'u kurtarma operasyonunun 2 aydan önce sonuç vermesi beklenmiyor. Musul operasyonunda 3. gün sonunda haritadaki son durum böyle oldu.

TILSKOF CEPHESİ
Peşmerge Tılskof Cephesi’nde de IŞİD hedeflerini, tank, top ve havan atışlarıyla vurmaya başladı. Kürt güçlerinin karadan başlattığı saldırıya koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla havadan bombardıman yaparak destek veriyor. Saat 04.00 sıralarında başlayan top atışı ve bombardıman sürüyor.

BAŞİKA İÇİN KRİTİK GÜN

Kürt güçleri Başika’da da teyakkuz başlattı. Peşmerge güçleri, DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un Başika kasabasını ele geçirmek için saldırıya geçti.

Başika cephesindeki Duberdan köyünde mevzilenen Peşmerge güçleri, DEAŞ hedeflerini katyuşa füzeleri ile vurdu.

3. CEPHE NAVERAN OLDU

Kürt güçlerinin IŞİD'e saldırdığı üçüncü nokta ise  Naveran Cephesi oldu. Gelen sıcak haberlere göre Naveran cephasinde IŞİD mevzileri delindi ve Kürt güçleri ilerlemeye başladı. IŞİD'e ait bir insansız hava aracı da Kürtler tarafından düşürüldü.

MUSUL 2 AYDAN ÖNCE KURTARILAMAZ

Musul operasyonu çok kolay bitecek gibi görünmüyor. IŞİD kenti yok etmeye başladı ve dün yeni valilik binasını bombalarla havaya uçurdu. Musul operasyonunda Irak ordusunun 2 haftadan önce kente yaklaşması mümkün değil. Musul'un kurtarılmasının ise 2 aydan önce olması olası değil.

ASIL SAVAŞ HENÜZ BAŞLAMADI

Bir milyon sivilin yaşadığı tahim edilen Musul kent merkezinde asıl savaş henüz başlamadı. Operasyonlar şimdilik kentin doğu ve güney kırsalında ilerliyor.

IŞİD MUSUL'DAN BU GÖRÜNTÜYÜ YOLLADI

Reuters'ın haberine göre DEAŞ'lı teröristler dün Musul'da çekildiği iddia edilen görüntüler paylaştı. IŞİD kenti ölümüne savunmaya hazırlanıyor.

MUSUL HALKININ DURUMU

Musul'dan büyük bir göç dalgasının başlaması artık an meselesi. Bu durum herkesi endişelendiriyor. BM 700 bin kişinin evinden olacağını belirterek bunları barındıracak imkanı olmadığını duyurdu. 100 bin Musullunun da Türkiye sınırına dayanması bekleniyor. Mevcut durum devam ettiği taktirde büyük bir insanlık dramı yaşanabilir. Şu anda kimse de bu konuda bir şey yapmıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)