BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMüşteri kebaba değil bilet fiyatına bakıyor----

Müşteri kebaba değil bilet fiyatına bakıyor

Müşteri kebaba değil bilet fiyatına bakıyor
25 Kasım 2013 - 03:07 www.finansgundem.com

Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat maliyetleri aşağıya çekerek daha ucuz bilet için çalıştıklarını belirterek, "Müşterinin önceliği bilet fiyatı" dedi

PEGASUS Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, geçtiğimiz günlerde açıklanan ilk 9 aylık finansal sonuçlardaki artışın formülünü açıkladı. Hürriyet'te Çilem Kaya imzalı habere göre, ilk 9 ayda vergi öncesi kârının 2 katına çıktığına dikkat çeken Haybat, “Ana neden uçakları gece de çalıştırmamız. Uçakların kullanımı arttı. Aynı zamanda koltuklarda yapılan düzenlemeyle uçaklar artık 700 kilogram daha hafif. Bu da yakıtta tasarrufu getiriyor” dedi.

HAYATIMIZ DEĞİŞTİ

Haybat, şirketin halka açılmasının ardından hayatlarının değiştiğini belirterek, “Çok başarılı bir yıl geçirdik. Halka açılmayla birlikte ilk kez bu yıl açıkladığımız finansal sonuçlar iyi geçen yılı ortaya koyuyor. 2013 yılının ilk 9 ayında vergi öncesi kârımız 2 katına çıktı. Aynı dönemde vergi öncesi kâr, 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 93 yükselerek 226 milyon TL’ye ulaştı” dedi.

POTANSİYELİN YARISINDAYIZ

Havayolunda pazarın büyüdüğünü ve talebin arttığını vurgulayan Haybat, Pegasus’un bu yarışta maliyet düşürerek yer aldığını anlattı. Şirketin uçak başına düşen yolcu sayısını 4 yolcu arttırdığını, Türk Hava Yolları’nda bu rakamın iki yolcu olduğunu anlatan Haybat şöyle konuştu: “Rekabet herkese lazım. Herkesin kendine çeki düzen vermesini sağlıyor. Bizimle birlikte rekabet arttıkça THY yolcu kaybetmedi. Yine yolcu sayısı arttı çünkü pazar büyüdü. Biz maliyetleri aşağıya çekerek daha ucuz bilet için çalışıyoruz. Aramızdaki maliyet farkı giderek açılıyor. Müşteri artık bilet alırken hangisinde hamsili pilav var, hangisinde kebap diye bakmıyor biletin fiyatına bakıyor.”

HAVALANLARI REKABETE AÇILMALI

TÜRKİYE’de yurt dışında olduğu gibi havaalanlarının rekabete açık alanlar olması gerektiğini savunun Sertaç Haybat, farklı ülkelerde yaşadıkları deneyimlerden örnekler vererek şöyle konuştu: “Moskova’da havaalanları rekabete açık. Her biri bize uç diye havayollarına farklı tekliflerle geliyor. Rekabet burada da herkes için daha iyi hizmete dönüşüyor. Türkiye’de de bu yapılmalı. İllaki özelleştirme olması gerekmiyor, örneğin belediyeler işletebilir.”

Uçuş ağı genişliyor

2013’ün ilk 9 ayında; Belgrad, Saraybosna, Barselona, Doha, Bişkek ve Moskova olmak üzere yurt dışında 6; yurt içinde ise Muş, Denizli, Kahramanmaraş, Nevşehir, Amasya (Merzifon), olmak üzere 6 yeni uçuş noktasını uçuş ağına katan Pegasus, uçulan iç hat sayısını 31’e, dış hat nokta sayısını 45’e yükseltirken, uçulan toplam nokta sayısını da 76 ‘ya yükseltmiş oldu. İç hatlarla birlikte toplam uçuş noktası 2012 yılı aynı dönem sonu itibariyle 53 olarak gerçekleşmişti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yurdagül25 Kasım 2013 09:50

    Bilet fiyatlarının önemini bilen Pegasus uygun fiyatlar ve sorunsuz uçuşlar gerçekleştirdi ve müşteri potansiyelini arttırdı.