BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMusk finans piyasalarını sert eleştirdi----

Musk finans piyasalarını sert eleştirdi

Musk finans piyasalarını sert eleştirdi
22 Aralık 2023 - 09:09 www.finansgundem.com

ABD’li iş adamı Elon Musk, ABD finans piyasalarını sert sözlerle eleştirerek, "Pasif yatırımcılar aktif yatırımcıların kararına göre hareket ediyor. Sonuç olarak dört, beş aktif yatırımcının kararına göre devasa hisse hareketleri oluşuyor." dedi.

Tesla’nın ve sosyal medya platformu X’in sahibi milyarder Elon Musk, ARK Investment Management Kurucusu Cathie Wood ile X platformundaki söyleşisinde, halka açık şirketlerin karşılaştığı regülasyonlardan şikayet ederken hissedarlardan gelen baskının verimliliği düşürdüğünü ve pasif endeks yatırımının volatiliteyi artırdığını savundu.

Bloomberght'de yer alan habere göre Musk “Halka açık şirketin kötü bir çeyrek geçirmemesi için yoğun bir baskı var. Bu, faaliyetlerin daha az verimli olmasıyla sonuçlanabiliyor. Yatırımcılarla şirketlerin uzun vadeli vizyonları arasındaki zaman ufku eşleşmiyor” dedi.

"Pasif yatırımcı aktif yatırımcıyı takip ediyor"

ETF’ler gibi endeksleri takip eden pasif yatırımların çok büyük ölçeklere ulaştığını belirten Musk “Günün sonunda birileri aktif yatırım kararı veriyor. Pasif yatırımcılar aktif yatırımcıların kararına göre hareket ediyor. Sonuç olarak dört, beş aktif yatırımcının kararına göre devasa hisse hareketleri oluşuyor” açıklamasını yaptı.

Musk Tesla’nın halka açık olarak sermayeye daha kolay eriştiğini kabul ederken SpaceX’in halka kapalı olması sayesinde daha yüksek risk alabildiklerini belirtti.

Elon Musk'tan yeni çağrı: Çocuk yapın

 

Hunter Biden'dan Elon Musk için ağır sözler: En aptal zeki kişi

 

Elon Musk X’in değerini kasıtlı mı düşürüyor?

 

Elon Musk’ın yönetim anlayışını özetleyen 10 ilke

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)