BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusk :Dünya hükümeti kurmak insanlığın sonu olur----

Musk :Dünya hükümeti kurmak insanlığın sonu olur

Musk :Dünya hükümeti kurmak insanlığın sonu olur
17 Şubat 2023 - 12:21 www.finansgundem.com

Tesla, SpaceX ve Twitter'ın CEO'su Elon Musk, 'dünya hükümeti kurma' planının insanlığın sonunu getireceği uyarısını yaptı.

Amerikalı milyarder Elon Musk, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) düzenlenen 2023 Dünya Hükümet Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, tek bir dünya hükümeti kurma girişiminin, insanlığı çeşitlilikten yoksun bırakabileceği ve medeniyetin sonunu hızlandırabileceği için endişe kaynağı olduğunu söyledi.

Musk, "Bu söyleyeceğim kulağa garip gelebilir ama hükümetler arası çok fazla işbirliğinin yol açacağı bir medeniyet riski yaratmaktan kaçınmak istiyoruz" dedi.

Tarihte farklı medeniyetlerin birbirlerinden mesafelerle ayrıldıkları için biri düşüşe geçtiğinde diğerlerinin yükselebildiğine dikkat çeken Musk, Roma çöktüğünde, İslam'ın yükseldiğini ve Roma mirasının çoğunu korumayı ve üzerine inşa etmeyi başardığını kaydetti.

Musk, "Bir miktar medeniyet çeşitliliğine sahip olmak istiyoruz, öyle ki bir uygarlıkta bir şeyler ters giderse, her şey çökmesin ve insanlık ilerlemeye devam etsin" değerlendirmesini yaptı.

Bildiğimiz kadarıyla başka herhangi bir gezegende bilinç geliştirmiş başka bir tür olmadığı düşünülürse, insanlığın hayatta kalma ihtiyacının evrensel bir öneme sahip olabileceğine dikkat çeken Musk, şöyle devam etti: "Uzaylı teknolojisine ya da herhangi bir uzaylı yaşamına dair kanıt görmedim.

Olsa haberim olurdu. SpaceX olarak çok şey yapıyoruz. Kimsenin uzay hakkında, en azından uzay teknolojisi hakkında benden daha fazla şey bildiğini sanmıyorum."

Dünya dışı yaşamın olmadığı düşüncesinin 'rahatsız edici' olduğunu, zira bunun insan medeniyetinin 'uçsuz bucaksız bir karanlıkta küçük bir mum gibi olduğu ve kolayca sönebilecek çok savunmasız küçük bir mum olduğu anlamına geldiğini' dile getirdi.

Musk, insanlığın bir felaketle yok olmasını önlemek için büyük özen gösterilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Musk üç Twitter ofisinden ikisini kapattı

 

Elon Musk dünyanın en zengin insanı unvanını geri alabilir

 

Elon Musk'tan Türkiye'ye yardım çağrısı

 

Musk ile Tesla yatırımcıları arasındaki davada karar açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)