BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMÜSİAD Güney Afrika şubesi açıldı----

MÜSİAD Güney Afrika şubesi açıldı

MÜSİAD Güney Afrika şubesi açıldı
07 Eylül 2016 - 15:03 www.finansgundem.com

Türk iş dünyasının can damarı olan Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), Güney Afrika şubesini Johannesburg’da açtı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapacağı etkinliklere hız kesmeden devam eden MÜSİAD, 26’ıncı yurt dışı şube açılışını Güney Afrika Johannesburg’da gerçekleştirdi. MÜSİAD yılsonuna kadar Belçika, Karlsruhe, Strasbourg, Londra, Tokyo, Sydney, Sudan, Makedonya, Pakistan, Astana ve Bakü şubeleriyle yurtdışı açılışlarına devam edecek.

MÜSİAD Güney Afrika’nın açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Sahra Altı Afrika’sındaki en büyük ticaret ortağımız Güney Afrika. Bugün, ülkemizin Güney Afrika’da 500 milyon dolar civarında yatırımı bulunuyor. Amacımız ülkelerimiz arasındaki ilişkiyi geliştirmek, bu rakamları daha yukarıya çekmektir” dedi.

Bugün MÜSİAD’ın, dünyanın önde gelen karar merkezlerinde; Pekin’de, Brüksel’de, Washington’da resmi temsilcilikleri bulunduğunu hatırlatan Olpak, “Yurtdışı şubelerimizle yepyeni bir ticaret yolu çiziyoruz.Bu nedenle ümitliyiz. Çizdiğimiz yeni yol, dünyanın her yerinden dürüstçe iş yapmak isteyen insanları birbirine bağlıyor. Nijerya'dan Hollanda'ya, Fransa'dan Kazakistan'a, Danimarka'dan ABD'ye, Singapur'dan Romanya'ya kadar geniş bir coğrafyada Şube ve temsilcilerimiz var. Bu yıl, Belçika, Karlsruhe, Strasbourg, Londra, Tokyo, Sydney, Sudan, Makedonya, Pakistan, Astana ve Bakü şubelerimizle yurtdışı açılışlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

MÜSİAD aynı zamanda, Türk iş dünyasının en etkin ve yaygın STK’larından biri olmaya devam ediyor. Türk iş dünyasının küresel fırsatlarla buluşması için seferberlik ilan eden MÜSİAD, yurtdışındaki 26’ıncı şubesini Güney Afrika’da açtı. Güney Afrika şubesinin açılışı Johannesburg’da 5 Eylül 2016 tarihinde düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Güney Afrika Büyükelçisi Kaan Esener, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, İktidar partisi olan Afrika Ulusal Kongresi (ANC) Genel Başkan Yardımcısı Zweli Mkhize, Güney Afrika KOBİ Bakanı Lindiwe Zulu, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, MÜSİAD Güney Afrika Şube Başkanı Abubekir Salim, Güney Afrika’nın özgürlük ve eşitlik için mücadele eden büyük lideri Nelson Mandela’nın torunu Mandle Mandela ile Güney Afrika ve Türkiye’den birçok iş adamı katıldı.

“Türkiye ekonomisi dünya kamuoyunu şaşırtıyor”

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye’nin 15 Temmuz’da büyük bir tehlike atlattığını belirterek, “15 Temmuz’da bütün dünya, Türkiye’de ne kadar güçlü bir milli irade olduğunu anladı. Türkiye ekonomisinin gösterdiği başarı, bütün dünya kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor. Ülkemiz, hedefleri yolunda ilerlemeye devam edecek. MÜSİAD olarak, cesaretle başladığımız bu yürüyüşü kararlıkla sürdüreceğiz. Hiçbir projemizi iptal etmeyeceğiz. Aksine, daha fazla proje üretecek, daha fazla iş yapacağız. Yurtdışı ve yurtiçi şube açılışlarımıza devam ediyoruz. Bu yıl Belçika, Karlsruhe, Strasbourg, Londra, Tokyo, Sydney, Sudan, Makedonya, Pakistan, Astana ve Bakü şubelerimizle yurtdışı açılışlarımızı gerçekleştireceğiz. Dünyanın her yerinden işadamlarını, bürokratları ve temsilcileri bir araya getiren uluslararası ticaret fuarımız MÜSİAD EXPO’nun 16.sını ve IBF Uluslararası İş Forumunun 20.sini 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştireceğiz” dedi.

“Sahra Altı Afrikası’ndaki en büyük ticaret ortağımız Güney Afrika”

Olpak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son 10 senede yaptığımız büyük kalkınma atılımının getirilerini son yıllarda hep birlikte görüyoruz. Sahra Altı Afrika’sındaki en büyük ticaret ortağımız Güney Afrika, bu kalkınmayı en iyi bilen ülkelerden birisi. Bugün, ülkemizin Güney Afrika’da 500 milyon dolar civarında yatırımı bulunuyor. Amacımız ülkelerimiz arasındaki ilişkiyi geliştirmek, bu rakamları daha yukarıya çekmektir. MÜSİAD olarak, Güney Afrikalı iş adamlarını Türkiye’ye yatırım yapmaya davet ediyoruz.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)