BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMüşavilerin sayısını azalttı----

Müşavilerin sayısını azalttı

Müşavilerin sayısını azalttı
27 Şubat 2013 - 06:09 www.finansgundem.com

TBMM Başkanı Çiçek, müşavirlerinin sayısını azalttı. Buna rağmen aralarında dişçi, antrenör, eczacı, veteriner olan 27 müşavir var

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ‘’Müşavir operasyonu’’ yaptı ve 87 olan müşavirlerinin sayısını azalttı. Buna rağmen Çiçek’in halen 22’si eski başkanlardan kalan ve aralarında antrenör, dişçi, eczacı ve veteriner de olan, 27 müşaviri bulunuyor. Müşavirlere yılda 4 maaş ikramiye de dahil, aylık ortalama 5 bin 500 ile 7 bin 500 lira arasında maaş ödeniyor.
TBMM Başkanı Çiçek göreve geldiğinde 87 müşaviri olduğunu öğrendi. 2003’den bu yana eski TBMM başkanları tarafından atanan müşavirler için TBMM teşkilat yasası ile düzenleme yapıldı. Çiçek bazılarının yüzünü bile görmediği müşavirlerini başka birimlere gönderdi. Bazıları da emekli oldu. Kendi döneminde ise toplam 5 müşavir aldı. 22’si eski 27 müşavir oldu.
42 YILDIR GÖREVDE
CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal’ın soru önergesini cevaplayan TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam’ın verdiği bilgiye göre, eski Meclis Başkanlarından kalan 22 müşavir arasında, bir dişçi, bir eczacı, bir spor akademisi mezunu antrenör, bir de veteriner bulunuyor. Hukukçu, mühendis, doktor ve mimar da yer alıyor.
Müşavirler arasında, 39-42 yıldır memuriyet görevinde bulunan ve 10 yıldır TBMM Başkan Müşaviri olan isimler de var. TBMM’de üst düzey görevdeolan bürokratlar, görevden alınınca, Başkan müşaviri kadrolarına atanıyor. Bu nedenle müşavir kadrosunda şişkinlik meydana geliyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)