BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMursi'ye hapis cezası!----

Mursi'ye hapis cezası!

Mursi'ye hapis cezası!
26 Temmuz 2013 - 13:02 www.finansgundem.com

Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye hapis cezası verildi. İşte gerekçesi...

Mısır, devrik lider Muhammed Mursi'nin ordu müdahalesiyle iktidardan indirilmesinden bu yana en kritik cumalarından birini yaşıyor. Mahkemenin bu kritik günde Mursi'nin Hamas'la işbirliği yaparak Mısır askerlerini öldürmek suçlamasıyla tutuklanmasını talep etmesi ise gerginliği daha da artırdı. Hem ordu yanlıları hem de Mursi taraftarlarının geniş katılımlı gösteriler için sokaklara dökülmesinin beklendiği Mısır'da, özellikle cuma namazının ardından tansiyonun daha da yükseleceği tahmin ediliyor.
Ordu, ay başında Mursi'ye verdiği ültimatomun bir benzerini dün de gözaltındaki devrik lider serbest bırakılana dek gösterilere devam edeceğini açıklayan Müslüman Kardeşler'e verdi. Ordudan yapılan açıklamada, 48 saat süre tanınan Müslüman Kardeşler'den cuma günü sonuna kadar gösterilere son vererek, geçiş dönemi için çizilen yol haritasına katılmasını istedi.
Ancak Mursi’nin yardımcısı İmad Abdülgafur, ordunun bu çağrısına olumsuz yanıt vererek, “Adaletsizliği asla kabul etmeyiz, hain olarak yaşamaktansa ölümü tercih ederiz" ifadesini kullandı. Abdülgafür, "Cumhurbaşkanımız Mursi göreve iade edilene kadar direnin, özgürlük için meydanlara çıkmaya devam edin ve zulmü kabul etmeyin” çağrısı yaptı.
MURSİ İÇİN TUTUKLAMA KARARI
Mısır mahkemesi ise bugün Mursi'yle ilgili çok önemli bir karar aldı. Mahkeme, Mursi'nin 2011 yılında Hamas'la işbirliği yaparak Mısır askerlerini öldürmek suçlamasıyla tutuklanmasını talep etti.
Mısır resmi haber ajansı MENA, savcılığın hali hazırda Mursi'yi sorguladığı ve kendisine suçlamalara lişkin "delilleri" sunduğunu bildirdi
MENA, nerede tutulduğu bilinmeyen Mursi'nin 15 günlüğüne gözaltına alındığını, ancak gözaltı süresinin soruşturmanın gidişatına göre uzatılabileceğini bildirdi.
Müslüman Kardeşler Sözcüsü Cihad el Haddad, tutuklama kararını, Mübarek rejimi tarafından yapılan bir "misilleme" olarak tanımladı. Mahkeme kararına Hamas'tan da kınama geldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)