BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMursi ülkesine hapsoldu----

Mursi ülkesine hapsoldu

Mursi ülkesine hapsoldu
03 Temmuz 2013 - 21:06 www.finansgundem.com

Mısır güvenlik güçlerince Mursi ve bazı üst düzey Müslüman Kardeşler liderlerine seyahat yasağı getirildi

Mısır'da ordunun, halkın taleplerinin yerine getirilmesi için taraflara verdiği 48 saatlik mühletin ordunun verdiği süre TSİ 17.30'da doldu. Sürenin dolmasından dakikalar sonra Mursi, tüm partilerin uzlaşmasıyla belirlenecek bir geçici koalisyon hükümeti kurulmasını önerdi. Mısır güvenlik güçlerince Mursi ve bazı üst düzey Müslüman Kardeşler liderlerine seyahat yasağı getirildi. Kahire sokaklarına inen Mısır ordusu, Mursi'nin ofisinin bulunduğu kışlanın etrafında dikenli tel ve barikat kurdu.Mısır'da orduya ait tanklar, başta Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Devlet Televizyonu, Tahrir ve Nahda meydanları olmak üzere gösteri yapılan alanların çevresinde konuşlanmaya başladı.
Tankların, mısır ordusunun "30 Haziran öncesi açıkladığı stratejik yerler korunacak, göstericilerin güvenliği sağlanacak" açıklamasının mı, yoksa darbe hazırlığı için mi konuşlandığı konusunda henüz resmi açıklama yapılmadı. Tankların meydanlara inmesiyle bazı grupların sevinç gösterileri yaptıkları gözlendi.
Reuters'ın haberine göre, Mısır ordusu, Mursi'nin ofisinin bulunduğu kışlanın etrafında dikenli tel ve barikat kuruyor. Görgü tanıkları, kışla yakınlarında gösteri düzenleyen Mursi yanlılarının Cumhurbaşkanlığı'na yürümesine engel olmak için bölgeye zırhlı araç ve askerlerin gönderildiğini söyledi.
Associated Press muhabirleri, başkent Kahire'nin çeşitli yerlerine sevk edilen askerlerin, özellikle stratejik köprülere ve Mursi yanlılarının gösteri düzenlediği bölgelere konuşlandığını bildirdi.
El Cezire’nin iddiasına göre cumhurbaşkanı yardımcıları kışlayı terk ederken, içeride sadece Mursi kaldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)