BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Mursi hala içerdeyken...'----

'Mursi hala içerdeyken...'

'Mursi hala içerdeyken...'
22 Ağustos 2013 - 11:07 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gözaltında tutulan Mısır'ın devrik lideri Mursi ile görüşmek için gizli diplomasi sürdürdüklerini söyledi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında Mısır'da yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mısır için yapılan girişimlere değinen Davutoğlu, "İlk kez açıklıyorum (Mursi'yle görüşmek için) şu an bile gizli diplomasiyi sürdürüyoruz" diye konuştu. Davutoğlu, 3 Temmuz'da gerçekleşen darbeden hemen önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Mursi'yle görüştüğünü kaydetti. Dışişleri Bakanı "Mursi hala içerideyken Mübarek'in tahliyesi, süreci tersine çevirir" dedi.
Suriye’de kimyasal silah kullanılarak yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırıya da değinen Davutoğlu, "Yaşananlar insan olanın tahammül edeceği şeyler değil" dedi. Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Mısır’daki darbenin arkasında İsrail var" sözlerine ABD’den gelen açıklamalara da tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı "ABD’nin adının bile anılmadığı bir açıklamayı ABD’nin kınamasını kabul etmiyoruz. Kaldı ki Başbakan o açıklamayla bir zihniyeti kastetti, İsrail'i değil" yorumunu yaptı.
ERDOĞAN'DAN TELEFON DİPLOMASİSİ
Öte yandan Başbakan Erdoğan Mısır ve Suriye'deki son gelişmeler üzerine telefon diplomasisi atağı başlattı. Erdoğan; Malezya ve İtalya başbakanlarının yanı sıra Katar Emiri ile de telefonla görüştü.Başbakan Erdoğan ve İtalya Başbakanı Letta ile Suriye'de kimyasal silah kullanılmasından duydukları endişeyi paylaştı. İki lider Birleşmiş Milletler’in etkili bir girişim başlatması konusunda görüş bildirdi.
Başbakan ile Katar Emiri Al Sani’nin görüşmesinde ise Suriye ve Mısır'da demokratik sürecin bir an önce başlayabilmesi için uluslararası camianın daha fazla sorumluluk alması gerektiğine vurgu yaptıkları öğrenildi. Başbakan'ın Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak ile konuşmasında ise İslam Birliği Teşkilatı'nın olağanüstü toplantıya çağrılması ve Mısır'da demokratik sürecin hızlandırılması konusunda iş birliği kararı alındı.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kafkas22 Ağustos 2013 12:58

    ulkenize bakin birde akliniz fikriniz araplarla.ulke batsa umurlarinda degil.

  • Devrik Zihniyet Sahnede22 Ağustos 2013 12:56

    Tutturmuşlar Mursi de Mursi Esad ta Esad nedir bu ya, Bilerek ve isteyerek sürekli polemik sürekli yüksek tansiyon. Halkı bıktırdınız yeter artık. Millet bu politikaya isyan edip de sokaklara dökülünce de tüm sorunların tek sorumlusu geziciler oluyor.

  • Kamil22 Ağustos 2013 11:52

    Bu rezalet dış politikadan Türkiyenin zararı artık karşılanamaz hale geliyor. Diş işleri Türkiyenin değil AKP zihniyetinin politikasını uyguluyor. TBMM tamamne devre dışı. Muhalefet ise sessiz. Özellikle MHP nin ne yaptığı belli değil.

  • mert22 Ağustos 2013 11:30

    ülke batmış bunlar mursi derdine düşmüş.