BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMurat Ülker attığı tweetle düşündürdü----

Murat Ülker attığı tweetle düşündürdü

Murat Ülker attığı tweetle düşündürdü
26 Eylül 2014 - 07:52 www.finansgundem.com

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, dün takipçileriyle ilginç bir tweet paylaştı

Türkiye’nin ve dünyanın önemli çikolata üreticilerden Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, kişi başına çikolata tükeminin fazla olduğu ülkeler ile fazla Nobel ödülü sahibi çıkaran ülkeler arasında bağlantı olduğu araştırmasıyla tanınan Dr. Franz Messerli’nin tablosunu twiter’da paylaştı. Murat Ülker paylaştığı tweet’te, “Dr. Franz H. Messerli ‘çikolata tüketimi ile Nobel ödülü bağlantılı’ diyor. Demek ki daha çok çalışmamız lazım” diye yazdı.

Dünyanın önde gelen dergi ve haber sitelerinde araştırmaları paylaşılan kardiolojist Dr. Franz Messerli’ye göre kişi başına düşen çikolata tüketimi ile Nobel Ödülü alan ülke vatandaşları arasındaki doğru orantı var. Bu da olumlu ve olumsuz eleştirelere neden olsa da ‘Çikolata Nobel aldırır’ yorumlarına neden olmuştu. Her 10 milyon kişide en fazla Nobel ödülü alan ülke vatandaşları sıralamasında İsviçre birinci olurken, tüketilen çikolatanın ise kişi başına yılda 10 kilonun üzerinde olduğu dikkat çekiyor. Bu ülkeyi yine nüfus, çikolata tüketimi ve Nobel ödül sayısı ortalamasında İsveç, Danimarka, Norveç, Avusturya izliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Hüseyin07 Ekim 2014 00:25

    Merak ettim cidden yaw. Peki en çok tabi insan gazı üreten insanların Nobel'e etkisi ne kadar acebaaa?

  • Hasan Hüseyin07 Ekim 2014 00:22

    KEL ALAKA!!! En çok tuvalete giden, en az biber yiyen, kakası şu kadar gram olan,falan filan istatsitiği yapsalar da bir bağlantı bulurlar, ama ne manası var. TUBiTAK' a, Üniversitelere ne gerek var dimi ama? Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı hemmmen bütün okulları ve üniversiteleri lağvedip bütün herkesi çikolata fabrikalarına abone etmeli!!!