BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoskova-Kiev temasları... Çavuşoğlu: Anlaşma yakın!----

Moskova-Kiev temasları... Çavuşoğlu: Anlaşma yakın!

Moskova-Kiev temasları... Çavuşoğlu: Anlaşma yakın!
20 Mart 2022 - 13:17 www.finansgundem.com

Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı ateşkesin sağlanması için umutlu olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülkenin temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu belirtti.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova ve Kiev'de görüşmeler yaptı. Taraflar arasında barışın sağlanması için diplomatik çabalar yoğunlaştı.

Bakan Çavuşoğlu Antalya İl Danışma Meclis Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"2014'te Kırım'ın ilhakına en büyük tepkiyi verdik. İmkan olduğunda Suriye ve Libya gibi zor konularda çalıştık.

Ukrayna ile çok yakınlaştık. Sıcak çatışma çıkmaması için çok uğraştık. Rusya ile ilişkilerimiz hakkı savunmamıza engel olmadı.

Kalıcı ateşkes için çalışıyoruz. Yangın söndürülmezse bu herkesi etkiler.

Temel konularda anlaşma yakın. Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerde ivme yakalandı.

Sayın Putin ve Sayın Zelenski'yi bir araya getirme çalışmalarımız devam ediyor. Bunun Türkiye'de olmasını isteriz. Ama önemli olan iki liderin dünyanın neresinde olursa olsun bir araya gelmesi.

Kıymetli kardeşlerim, çok değerli arkadaşlarım. Tüm dünya Türkiye'nin ezber bozan dış politikasını devam ediyor. Brüksel'de Cumhurbaşkanımımızın liderliğinde NATO toplantısına katılacağız.

Bugün Doğu'da varız Batı'da varız. Biz Dünyanın umuduyuz. Dolayısıyla dünyanın her yerinde olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz kadim bir mirasa sahibiz.

Tüm bunları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazandırdığı sert ve yumuşak gücümüze borçluyuz.

2023 hedeflerimize ulaşmak için gerekli niteliklere sahibiz.

Ecdadımız seferder sefere giderek barış götürdüyse, bizde şimdi aynısı yapıyoruz.

AK Parti'de siyaset yapmak demek önce sorumlulukları üstlenmek demektir. "

Rusya'nın saldırılarında 115 çocuk öldü

 

400 kişi enkaz altında: Ruslar Mariupol'de okulu bombaladı!

 

Ukrayna, Belarus ile demir yolu bağlantısını kesti

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)20 Mart 2022 16:43

    TÜRKİYE YE GARANTÖR DEVLET OYUNU : Ukrayna, nato avrupa vb  ortaklık askeri anlaşması yok amaaaaaaa, Türkiye garantör yapılıyor. Yani !!! Türk askeri Rusya = Türkiye karşı karşıyta bırakılmak istneiyor.  Böylece NATO üyesi Türkiye, nato devletlerince destek görecek. Türk askeri de ukrayna için ruslara karşı savaşacak. Rusya içindeki milyonları bulan Osmanlı kırıntısı Türk ve müslüman soydaşlar Rusya saflarında olmayacak. Rusya içindeki kargaşa ABD ve Avrupa tarafından kullanılacak. Türkiye Rusya tehdidi o bakımdan asla olmaz. Ruslar Türklere asla saldırmaz, saldırmak istemez. Ukrayna da GRANTÖR  TÜRKİYE oyununa asla gelmemeliyiz. BİRLEŞMİŞ MİLLETLER olabilir. Asla Türk askeri orada olmamalı. Orada paralı askerlerin gelmesi bizleri ATEŞ İÇİNE çekmesi olasıdır. ABD vb Beyaz Bayrak yaparak bizlerin askerini vurup, Düşmanı RUS bildirebilir. NUTUK okuyun arkadaşlar. Yaşanan geçmişten ders çıkartmalıyız. Türkiye aracıdır. BM garantördür. 

  • Mucise Reis ;)20 Mart 2022 16:38

    Savaşmadan Barış olmaz. 2 tarafda kozlarını paylaştı. Şimdi karşısın dakinin gücünü biliyor. Masadan bazı fedakarlıklar yapacak ve uzlaşacaklardır. Dünya devletleri Rusya güçsizleşip benim devletime tehdit olamayacak kadar tıpransın istiyor. Avrupa devletleri ukraynalıları bilerek savaştırıp Rusya yı çökertmek istiyor. Tepkisiz kalsalar sıra kendilerine gelecek. Rusya mutlak üstünlük ile büyük zafer kazansa ateş avrupa devtlerine de sıçrayacak. Türkiye tarafsız olmalı. türkiye iki ülkeyide barış yaptırtma için aralıksız teklif sunmalı. Türkiye tehdit görmüyor. 1- Türk kökenlilerin savaşmaması Rusyada. 2- ekonomik ticari işler 3- turizm misafirleri 4- Ukrayna askeri ar-ge tank-roket-uçak vb üretim işbirliği . 5 - ileri teknolojı uçak, tank, helikopter vb. pkk ypg ye el altından ABD ce verilmemeli.  Türkiye avrupaya verilen silah ileri teknolojı roketlerin envanterisi açıklanmasını istemeli. suriyede abd terör guruba verip, aaa ukraynadan taşımışlar DİYEMESİN  diye...

  • azılı solcu20 Mart 2022 16:12

    zelenski denen düşman yiğit lider putinin 15 maddesinin tümünü kayıtsız şartsız kabul edip imzalarsa rusya anlaşır aksi takdirde bu savaş durmaz ve 3.dünya savaşı çıkar.kahrolsun naziler ve sağcılar .yaşasın solcular ve şanlı rusya.