BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoskova, Avrupa'ya gaz arzına hazır----

Moskova, Avrupa'ya gaz arzına hazır

Moskova, Avrupa'ya gaz arzına hazır
26 Aralık 2022 - 08:46 www.finansgundem.com

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Avrupa'ya gaz arzını yeniden başlatabileceklerini söyledi. Buna ek olarak, Moskova'nın bu yıl Avrupa'ya 21 milyar metreküp LNG sevk etmesi bekleniyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Moskova'nın Yamal-Avrupa Boru Hattı üzerinden Avrupa'ya gaz arzını yeniden başlatmaya hazır olduğunu açıkladı.

TASS ajansının haberine göre, Novak, söz konusu açıklamasında "Gaz kıtlığı devam ettiği için Avrupa pazarı önemini koruyor ve arzı yeniden başlatmak için her türlü fırsatımız var." ifadesini kullandı.

Novak, "Örneğin siyasi nedenlerle durdurulan Yamal-Avrupa Boru Hattı hala kullanılamıyor." dedi.

Mayıs ayında Gazprom, Polonya'nın ruble yoluyla ödeme yapmayı reddetmesinin ardından Yamal-Avrupa boru hattının Polonya'dan geçen kısmının sahibi olan firmaya yaptırım kararı almış ve doğal gaz arzını kesmişti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Moskova'nın Türkiye'de bir aktarma merkezi oluşturduktan sonra Türkiye üzerinden ek gaz arzını değerlendirdiğini de yineledi. Novak ayrıca, Moskova'nın bu yıl Avrupa'ya 21 milyar metreküp sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) sevk etmesinin beklendiğini söyledi.

Novak Rusya'nın ham petrol ihracatını artırabileceğini söyledi

 

Rusya'dan Türkiye'ye işbirliği teklifi

 

Rusya'nın Baltık denizi petrol ihracatı azalabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)