BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMortgage kredisi için yarışıyorlar----

Mortgage kredisi için yarışıyorlar

Mortgage kredisi için yarışıyorlar
24 Aralık 2014 - 06:25 www.finansgundem.com

Ruslar, borçlanma maliyetlerinin daha da yükseleceği endişesi ile mortgage kredisi almak için yarışıyor

Ruslar, rubledeki zayıflığın merkez bankasını faiz oranlarını yükseltmeye yöneltmesinin ardından borçlanma maliyetlerinin daha da yükseleceği endişesi ile mortgage kredisi almak için yarışıyor.

Devlet kontrollündeki VTB Grup’un bir birimi olan Bank VTB 24’e mortgage için başvuranlar kişilerin sayısı, Moskova merkezli bankanın konut kredileri departmanı müdürü Andrey Osipov’a göre Aralık ayının ilk iki haftasında 3 katına çıktı. Osipov bankanın her gün 2.5 milyar ruble (46 milyon dolar) kadar kredi verdiğini belirtti.

Düşen petrol fiyatları ve OAO Sberbank’ın da aralarında bulunduğu şirketlere uygulanan yaptırımların etkisi ile değer kaybeden Rusya para birimi ruble, Rusların tasarruflarının değerini korumak amacıyla lüks mal satın alımı yapmalarını teşvik etti.  Mortgage kredileri daha pahalı hale gelirken, gayrimenkul piyasası da ayrıca destek buldu.

“Faiz oranlarındaki yükseliş henüz talebe zarar vermedi” diyen Osipov, inşaat şirketlerinin fiyatları yükseltmeye başlamalarına rağmen tüketicilerin her zamanki kadar aktif olduğunu belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)