BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMorgan Stanley'nin kârı yükseldi----

Morgan Stanley'nin kârı yükseldi

Morgan Stanley'nin kârı yükseldi
16 Nisan 2024 - 15:14 www.finansgundem.com

Morgan Stanley'nin karı yatırım bankacılığındaki canlanmanın etkisiyle yükseldi. Morgan Stanley, 31 Mart'ta sona eren üç aylık dönemde 3,4 milyar dolar, hisse başına 2,02 dolar net kar bildirdi.

Morgan Stanley'nin karı ilk çeyrekte, gelirin iki kattan fazla arttığı hisse senedi yükleniciliği öncülüğünde yatırım bankacılığındaki canlanmanın etkisiyle yükseldi.

Morgan Stanley, 31 Mart'ta sona eren üç aylık dönemde 3,4 milyar dolar, hisse başına 2,02 dolar net kar bildirdi. Bu rakam bir yıl önceki 3 milyar dolar, hisse başına 1,70 dolar olmuştu.

CEO Ted Pick yaptığı açıklamada, "Güçlü net yeni varlık büyümesinin bir sonucu olarak, firma servet ve yatırım yönetimi genelinde 7 trilyon dolarlık müşteri varlığına ulaştı. Kurumsal Menkul Değerler de piyasalar ve yüklenim işlerinde güç kazandı" dedi.

Yatırım bankacılığı gelirleri bu çeyrekte bir yıl öncesine göre %16 arttı. Sabit gelirli yüklenim, artan tahvil ihracının etkisiyle üst üste ikinci çeyrekte de parlak bir nokta olmaya devam etti.

Danışmanlık gelirleri ilk çeyrekte yaklaşık %28 azalmış olsa da, hisse senedi yükleniciliği yaklaşık %113 artarak 430 milyon dolara ulaştı.

Morgan Stanley'nin toplam geliri ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemindeki 14,5 milyar dolardan 15,14 milyar dolara yükseldi.

Yatırım bankacılığı, hisse senetleri ve sabit gelirleri içeren daha geniş kurumsal menkul kıymetler bölümünün toplam geliri, bir önceki yılki 6,8 milyar dolara kıyasla 7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Sabit gelirli alım satım gelirleri %4 düşerken, hisse senetleri %4 arttı.

Varlık yönetimi geliri bir önceki yıl 6,6 milyar dolar iken 6,9 milyar dolar'a yükseldi.

Morgan Stanley'e göre BOJ, Mart 2025'e kadar 2 faiz artırımı yapacak

 

Goldman ve Morgan Stanley'nin suçlandığı iflas davası sonuçlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)