BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMorgan Stanley'den Merkez'e tavsiye!----

Morgan Stanley'den Merkez'e tavsiye!

Morgan Stanley'den Merkez'e tavsiye!
19 Temmuz 2013 - 14:17 www.finansgundem.com

Morgan Stanley 23 Temmuz'da yapılacak PPK toplantısında çıkacak karar hakkında rapor yayınladı

Morgan Stanley tarafından yayınlanan raporda TCMB'nin son iki yıldır izlediği politikalar konusunda önemli ölçüde baskı altında kaldığı ifade edildi. Pek çok yatırımcının TCMB'nin izlediği politika çerçevesini anlaşılması güç bulduğu ve bu süre içinde alışılmışın dışında bazı gelişmeler yaşandığı ifade edildi. 
Bununla birlikte Morgan Stanley'in para politikalarının esnek olmasının enflasyon, cari açık ve kredilerdeki büyüme gibi konularla başa çıkmayı kolaylaştıran bir unsur olarak gördüğü ifade edildi. 
Morgan stanley'in raporu şöyle sürdü:
"Son dönemde faiz oranlarında yaşanan yükseliş ve Merkez Bankası'nın güçlü müdahalelerine karşın döviz kurlarında yaşanan yükseliş rezerv opsiyon seçeneğinin çok etkili olmadığını, faiz oranlarının çok düşük kaldığını e TCMB'nin Faiz oranlarını günlük olarak artırma konusunda hareket sahasının sınırlı olduğunu gösteriyor. Ayrıca para politikalarının Fed'in tahvil alımlarını sınırlamaya başlayacağı senaryonsuna göre yeniden düzenlenmesi gerekiyor. 
23 Temmuz tarihinde yapılacak olan PPK toplantısı bu açıdan bir fırsat sunuyor. Bu toplantıda TCMB'nin faiz koridorunun üst bandını artırması olasılığı yüksek görünüyor. Bu haftanın başında TCMB Başkanı Başçı bir bildiri yayınlamış ve bu açıklamalarla faiz artırımı beklentisine giren piyasalar bir parça istikrar kazanmıştı. TCMB'nin faiz oranlarının üst bandını 50 baz puan arırmasını bekliyoruz. TCMB bu konuda daha fazlasını da yapmak zorunda kalabilir. İlerleyen dönemlerde 100 baz puanlık artırım daha yapılmasını ve gösterge faizlerin bizim beldiğimiz şekilde yüzde 7.5 olacağını öngörüyoruz. Gelecekte izlenecek politikalar açısından Fed'in alacağı kararlar önemli olacak. Bu konuda elini güçlendirmek için TCMB'nin faiz koridorunu daha genişleterek politikalarına olan güveni güçlendirmesini bekliyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)