BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMorgan Stanley'den Fed tahmini----

Morgan Stanley'den Fed tahmini

Morgan Stanley'den Fed tahmini
05 Nisan 2024 - 09:46 www.finansgundem.com

Morgan Stanley ekonomisti Zentner, Fed'in haziran ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğini öne sürüyor ve enflasyonda yaşanan azalmanın, mevcut para politikasında değişikliğe gidilmesine yol açabileceğini belirtiyor.

Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşlarından Morgan Stanley'in ABD Başekonomisti Ellen Zentner, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) haziran ayı itibariyle faiz indirimine hazır hale geleceğini söyledi.

Fed yetkililerinden şahin açıklamalar gelirken, Morgan Stanley yaz aylarında Fed'in faiz indirimlerine başlayabileceğini öngördü.

Morgan Stanley ABD Başekonomisti Ellen Zentner'e göre ABD Merkez Bankası, haziran ayında faizi düşürme yolunda ilerliyor.

Bu yıl üç kez Faiz indirimi olabilir

Bloomberg TV'ye konuşan Zentner, "Fed'in Mayıs ayı gibi erken bir tarihte faiz indirimine gitmesi daha çok enflasyonla ilgili olacak. Bence bu kadar erken bir indirime gitmeleri için çıta çok yüksek. Ancak yine de hazirana kadar hazır olmalarını bekliyorum" dedi.

İtalya'nın Cernobbio kentinde düzenlenen Avrupa Meclisi-Ambrosetti toplantısından Bloomberg TV'ye bağlanan Zentner, piyasanın bu yıl yaklaşık üç indirim beklentisinin "Fed'in görüşüyle uyumlu olduğuna" inandığını söyledi.

"Yılın dördüncü çeyreğinde indirimleri hızlandırmalarını bekliyoruz"

Zentner "Biz dört indirim bekliyoruz. Yılın dördüncü çeyreğinde indirimleri hızlandırmalarını bekliyoruz, çünkü o noktada enflasyon Fed'den daha hızlı düşüyor. Küresel merkez bankalarının ne zaman indirime gideceğinin zamanlamasının gerçekten bir sorun olacağını düşünmüyorum" (Bloomberg HT)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)