BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoon yönetiminin hedefi 'Kore Savaşı'nı bitirmek----

Moon yönetiminin hedefi 'Kore Savaşı'nı bitirmek

Moon yönetiminin hedefi 'Kore Savaşı'nı bitirmek
23 Aralık 2021 - 15:44 www.finansgundem.com

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in yönetiminin, görevdeki son aylarını Kuzey Kore ile diyaloğu yeniden başlatmaya odaklanmak için kullanacağı belirtildi.

Güney Kore'de yayın yapan JoongAng Daily gazetesinin, Güney Kore Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığına dayandırdığı habere göre Moon yönetimi, görevdeki son aylarında Pyongyang yönetimini "savaşı bitirme deklarasyonuna" kanalize etmeye çalışacak.

Güney Kore Birleşme Bakan Yardımcısı Choi Young-joon, Koreler Arası Diyalog Ofisi'nde basına yaptığı açıklamada, "Çabalarımızın Kore Yarımadası'nın durumu üzerinde kalıcı bir etkisi olabileceği kritik bir zamandayız. Hükümet, Kore Yarımadası'nda barışı sağlamaya ve nükleer silahlardan arındırma müzakerelerine açılacak bir kapı olarak Kore Savaşı'nı bitirecek bir deklarasyon için bastırıyor" dedi.

Choi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Savaşa son verilmesinin ilanı, iki Kore arasında ve ayrıca ABD ile Kuzey Kore arasında diyaloğun yeniden başlatılması için iyi bir başlangıç noktası olabilir. Geçen dört yıl boyunca, Moon Jae-in yönetimi sürekli olarak Kore Yarımadası'nı nükleer silahlardan arındırmak ve kalıcı barışı tesis etmek için çaba sarf etti. Geriye dönüp bakıldığında, PyeongChang Kış Olimpiyatları, Koreler arası üç zirve, iki ABD-Kuzey Kore zirvesi ve Panmunjom toplantısına olanak sağladı. Barış sürecinde önemli kazanımlar elde ettiğimizi düşünüyorum.

Kuzey-Güney Ortak İrtibat Bürosunun geçen yıl bombalanması, Koreler arası iletişim hatlarının kesilmesi ve Güney Koreli bir kamu görevlisinin Batı Denizi'nde ölümü gibi olmaması gereken durumlara işaret eden Choi, "Ancak geçen yıldan bu yana, iki Kore ve ABD arasında çatışmadan çok diyalog mesajı var ve ekim ayında Koreler arası iletişim irtibat ofisi yeniden restore edilerek diyalog ve katılım olasılığını artırdı" diye konuştu.

Basın toplantısına ayrıca Dışişleri Bakan Yardımcısı Yeo Seung-bae ve Savunma Bakanlığının üst düzey yetkilileri de katıldı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı yetkilileri, füze ve silah testleri gibi Kuzey Kore provokasyonlarının Moon hükümetinin Kuzey ile barış girişimine engel olup olmayacağı sorulduğunda "provokasyon" kelimesinin bazı silah testleri için yanıltıcı olabileceğini belirterek "SLBM (denizaltıdan fırlatılan balistik füze) testlerini provokasyon değil tehdit olarak görüyoruz" açıklamasında bulundu.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in 13 Aralık'ta ABD, Çin ve Kuzey Kore’nin, Kore Savaşı’nı resmen bitirmek konusunda prensipte anlaştıklarını açıklamıştı.

Güney Kore'de Devlet Başkanlığı seçimlerinin 9 Mart 2022'de yapılması planlanıyor.

Güney Kore'de Kovid-19 ölümlerinde yeni rekor

 

Kuzey Kore lideri kız kardeşini terfi ettirdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)