BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's'ten çarpıcı Türkiye yorumu----

Moody's'ten çarpıcı Türkiye yorumu

Moody's'ten çarpıcı Türkiye yorumu
05 Kasım 2018 - 11:03 www.finansgundem.com

Moody's, ''Türkiye'de vergi indirimi, geçici olarak tüketimi artıracak ama kredi üzerinde negatif ve lira baskısını alevlendirme riski var'' açıklamasında bulundu

Moody's Investors Service, Türkiye'nin altını vergi indirimi kararlarının tüketimi geçici olarak canlandıracağını, ancak bunun kredi notu açısından negatif bir karar olduğunu ve lira üzerindeki baskıyı yeniden canlandırma riski bulunduğunu bildirdi.

"Credit Outlook-Son Gelişmelerin Kredi Etkiler" raporunda Bakan Albayrak'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı KDV ve ÖTV indirimi kararlarını değerlendiren Moody's, mali teşviklerin gelecekte daha gevşek bir mali duruş potansiyeline işaret ettiğini belirtti. Moody's bu duruşun er ya da geç Türkiye'nin mali gücünde kademeli bir erezyona yol açması riski bulunduğunu vurguladı. 

"İç talebi canlandırmak Türkiye'nin makroekonomik yeniden dengelenmesini yavaşlatabilir" değerlendirmesini yapan Mooy's Investors Service, "Vergi indirimleri Türk Lirası kurunda aşağı yönlü trendi yeniden canlandırabilir ve hali hazırda güçlü olan enflasyonist baskıları ateşleyebilir. Vergi indirimlerinin geçici olmaları nedeniyle hükümet bütesi üzerinde negatif etkisinin olmasını beklemiyoruz, ancak ekonomiyi resesyondan çıkarmak için daha büyük mali teşvik tedbirleri getirilmeye çalışılması problemli olabilir" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)