BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's'den flaş not açıklaması----

Moody's'den flaş not açıklaması

Moody's'den flaş not açıklaması
13 Haziran 2013 - 12:08 www.finansgundem.com

Moody's Türkiye'de devam eden Gezi Parkı eylemleri için olumsuz bir açıklama yaptı

Moody's Investors Service bugün yaptığı açıklamada, İstanbul'da Gezi Parkı'nda yaşanan protestoları değerlendirdi ve iki haftadır devam eden protestoların yoğunlaşarak devam etmesi halinde bunun İstanbul'un iddialı kentsel kalkınma planını negatif şekilde etkileyeceğini vurguladı. Moody's, kredi perspektifinden bakıldığında, bu protestoların İstanbul'un büyük yatırım ihtiyaçlarını varlık satışı kabiliyetini negatif şekilde etkileyeceğini, kredi notu için negatif olduğunu belirtti.
Moody's büyük kentsel kalkınma projelerine karşı protestoların yabancı yatırımcıların cesaretini kıracağını ve İstanbul'un gayrimenkullerinin cazibesini azaltacağını ifade etti. Moody's ayrıca protesto gösterilerinin Türkiye'nin turizm gelirlerini büyük olasılıkla negatif etkileyeceğini, 2012'de Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 25'ini İstanbul'u ziyaret edenlerin oluşturduğunu da vurguladı.

 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)