BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's Türkiye'ye soğuk su döktü----

Moody's Türkiye'ye soğuk su döktü

Moody's Türkiye'ye soğuk su döktü
29 Ocak 2013 - 12:02 www.finansgundem.com

Financial Times, Moody's'in Türkiye'nin notunu yükseltmemesine ilişkin yorumda bulundu

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody’s'in umutlanın aksine Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilecek düzeye çıkarmamasının yarattığı hayal kırıklığı, yabancı medyanın dikkatini çekti. Financial Times, “Türkiye’nin umutları üzerine bir kova değilse de en az bir iki kadeh soğuk su döküldü” ifadelerini kullandı.
İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, geçen yıl Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesinin ardından Moody’s’in de aynı yönde bir adım atıp ülkeye milyarlarca dolar değerinde kurumsal yatırım fonlarının akmasına yol açacağı umutlarının arttığını anımsattı.
“TÜRKİYE'NİN ÖNKOŞULLARI YERİNE GETİRİLMESİ ZOR”
Bazı ”hevesliler”in de Moody’s’in bu adımın Pazartesi günü atabileceğini umduklarını ancak bu beklentilerin gerçekleşmediğini belirten gazete, Moody’s’in yatırım notunun gelebilmesi için Türkiye’nin cari açığını daha da düşürerek, döviz rezervlerini artırarak veya özel sektörün dış borçlanmalarını azaltarak dış kırılganlıklarının hafifletmesi gerektiğini söylediğine dikkat çekti.
“Bu koşulların yerine getirilmesi zor” diyen gazete, Türk Bakanların “gerçeği yansıtmadıkları” gerekçesiyle derecelendirme kuruluşlarını sert dille eleştirirken bile geçen yıldaki büyük azalmadan sonra 2013’de cari açığını düşürmenin zor olacağını kabul ettiklerini de yazdı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)