BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaModel portföye giren, en çok önerilen hisseler----

Model portföye giren, en çok önerilen hisseler

Model portföye giren, en çok önerilen hisseler
07 Ağustos 2021 - 08:50 www.finansgundem.com

Temmuz ayı sonundan bu yana yüzde 6 yükselen Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların seçici oldukları bazı hisselerde alım yaptığı görülüyor. Kritik bölgelere yaklaşan Borsa İstanbul’da yükselişin devamı için yabancıların tavrı önemli

Borsa İstanbul son aylarda altta 1.350, üstte 1.450 puan arasına sıkışıp kaldı. Bu bant aralığında yaklaşık 3 aydır ‘patinaj’ yapan ve bir türlü yukarı hareketini devam ettiremeyen Borsa İstanbul, son günlerde bankacılık hisseleri önderliğinde yönünü yukarı çevirmişti. 27 Temmuz’da 1.342 puanı gören BIST 100 Endeksi, cuma günü 1.440 puan seviyelerini test etti. Borsa İstanbul, 7 işlem gününde yüzde 6.5'e yakın değer kazanırken gücü 1.450 puandaki direnç seviyesini geçmeye yetmedi. Uzmanlar, endeksin yükseliş trendine girmesi için işlem hacminin artması gerektiği konusunda hem fikir. İşlem hacminin artması için de son haftalarda alım yapan yabancı yatırımcıların ilgisinin daha da artması gerekiyor. Özellikle kurdaki dalgalanmanın devam etmesi ve yeni hikaye ihtiyacı yabancı yatırımcıların işlemlerinin sınırlı kalmasına neden oluyor.

Emeklilik için ideal portföy dağılımı

Önümüzdeki günlerde piyasaların en önemli gündem maddelerinin başından hem Türkiye hem de küresel anlamda enfl asyonun seyri, Kovid-19 virüsünün delta varyantının yeni kapanmalara neden olup olmayacağı ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) hem faiz artırımları hem de tahvil geri alım programıyla ilgili tavrı geliyor. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), 12 Ağustos’ta yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alacağı kararlar yakından takip edilecek. Piyasaların genel beklentisi TCMB’nin önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda yüzde 19 seviyesinde bulunan politika faizinde bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta içi faiz ve enfl asyonla ilgili yaptığı açıklamalar, ‘Acaba PPK’da sürpriz olur mu?’ sorularına da neden olmuş durumda.

Havayolu şirketleri için dipten alım zamanı yaklaşıyor

Evet, piyasaların gündemi bu şekilde. Borsa İstanbul’da endeks her ne kadar dar bir bantta hareket etse de hisse bazlı hareketler devam ediyor. Özellikle pandemi döneminde sanayi sektörüne kıyasla daha düşük performans gösteren bankacılık hisselerinin son günlerde hareketlendiği görülüyor. Ancak bu hareket tüm bankacılık hisselerine yansımış değil. Dalgalanmaların arttığı dönemlerde yüksek karşılık ayıran bazı özel bankaların iyi bilanço açıklaması bu hisselere talebi artırdı.

Dünyanın en akıllı 10 borsa uzmanından kusursuz portföyün sırları


Türkiye'nin önde gelen aracı kurumlarının araştırma departmanlarının hazırladığı model portföylere bakıldığında orta ve uzun vadede önemli getiri potansiyeli taşıyan hisselerin olduğu görülüyor. Model portföylerine baktığımız 7 aracı kurumun 6’sı BİM’e model portföylerinde yer vermiş durumda. Kurumların BİM için belirledikleri hedef fiyatlar 82 TL ile 91 TL arasında değişiyor. Bu tahminlerin ortalamasına bakıldığında BİM hisseleri yaklaşık yüzde 38’lik bir yükseliş potansiyeline sahip. Kurumların en çok önerdiği bir diğer hisse ise Ereğli Demir Çelik (Erdemir).

Borsa rallisi hisseleri neden zayıflatıyor?

Şişecam, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Tüpraş, Kardemir D, Turkcell, Koç Holding, Ford Otosan da yine aracı kurumların model portföylerinde yer bulan diğer hisseler. Temkinli hisse tercihlerini koruduğunu belirten Ak Yatırım, ağustos ayında da demir/çelik ve emtia ağırlıklı hisselerin daha kuvvetli görüneceği tahmininde bulundu. Ak Yatırım, iskontolu işlem gören bankalarda aşağı riski sınırlı görürken, primli hisselerde ise habere dayalı kâr satışlarının sürebileceğini düşünüyor.

Borsa rallisinin 9 riski

Borsa İstanbul'da 27 Temmuz’dan bu yana yaşanan yükseliş hareketi 1.422 puandaki direnç seviyesinin üzerine çıktı. Bu seviyenin üzerinde kalınması endekste güçlenme açısından önemli. Bu seviye üzerinde kalınması halinde yükseliş hız kazanabilir. Alçalan trendin üzerinde tutunan endekste teknik görünüm güçleniyor. BİST 100 endeksinde yükselişlerde 1.430 ve 1.445 seviyeleri direnç noktaları olarak öne çıkıyor. Aşağıda ise 1.404 ve 1.375 seviyeleri destek olarak takip ediliyor.

Küçük yatırımcının çıkışı borsaları düşürebilir

Hafta başında pozitif ayrışarak 8.30 TL’ye kadar geri çekilen dolar/TL kuru hem teknik olarak gelen tepki alımları hem beklentinin üzerinde açıklanan yurt içi enfl asyon verisi hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Faiz ve enfl asyon üzerine açıklamaları sonrasında perşembe günü 8.57 TL’yi test etti. Kurda yukarı yönlü hareketin devam etmesi ve 8.54 TL direnç seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 8.57 ve 8.60 TL seviyeleri hedef konumunda. Kurda olası kâr satışları olması halinde ise 8.50, 8.48, 8.45 TL destek seviyeleri.
(Ufuk Korcan /Dünya)

Küresel negatif getirili borçlar 16 trilyon dolara yükseldi

Jim Cramer: Delta vakaları toparlanmayı durduramayacak

Kasası döviz dolu şirketler

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Teknik Nitik09 Ağustos 2021 00:17

    Para girişi yok. Çıkmayan borsa düşer.

  • Az kaldı08 Ağustos 2021 23:46

    Borsa = 🎈 = 💥

  • Sami Dede08 Ağustos 2021 23:08

    Kar satışları yaşanmadan borsaya girilmez. 1,5 yıldır sürekli yükselen nir borsada eminde sonunda kar satışları gelecektir.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ08 Ağustos 2021 15:11

    bende bu hedef listelerine aldandım iş fins, ülker gıda oyak cimento türk telecom aldım külliyen zarardayım.

  • Hüseyin TS07 Ağustos 2021 16:52

    Aman arkadaşlar karsız zarar eden hisselere bulaşmayın bu hisselerde patronlar bedelli öncesi hisseyi yükseltip yukardan satıyor bedelli parasini cikariyor çünkü şirket batık ky parasiyla şirket yönetiyor spk yada güvenmeyin hatta kimseye yapılması gereken karlı temettü veren hisseleri takip etmek uygun yerden almak aksi halde don gömlek kalırsınız

  • Volkan07 Ağustos 2021 15:09

    Bu tablo düzenlenip her hafta yayınlansa çok iyi olur.

  • BORSACI07 Ağustos 2021 14:40

    tüm yatırım araçları karşısında borsa çok ucuz kaldı ayrıca küçük yatırımcı dolandırıcı patronlar tarafından soyuldu .bedelli sermaye atışları telafi edilmez zarara sokmuşdur çok sayıda soyulan insan borsa sayfasını kapatmışdır  her şeye ragmen borsaya yatırım yapan enflasyon ve tl nin aşırı düşüşü ile aşırı zarar etmişdir tek kazanan dolandırıcı patronlardır

  • VS07 Ağustos 2021 12:17

    işfin yüksek kar açıklıyor.geri alımda yapıldığı halde dibe düştü.işgsy komik kar açıklıyor işfin'in 5 kat üzerine çıktı.şişecam kar rekortmenlerinde aselsan öyle hisseler yerlerde sürünüyor.

  • Yapacak bir sey yok07 Ağustos 2021 19:31

    Normal ağalar öyle istiyor çünkü isteseler her gün tavan yapar ama istemezler hantal koskocaman şirket kim uğrasacak kaldırmak için antin kuntinlerle istedikleri gibi oynuyorlar sonrası belli bakın maziye 50-60 liralardan hisse alanlarla dolu bazen 250-500 liradan alanları görüyorum hepsi yeniden oraya çıksında zararsız satalım diye bekliyorlar asla çıkmaz üzgünüm ama gerçek bu senelerce çıkmaz hatta endeks 1700-1800 e gitsin onlar yine çıkmayacak çıkar gibi yapacak yeni üzümlüleri bindirecekler senelerce çıkmaz oralara.

  • Bika07 Ağustos 2021 11:29

    Hisseler  ve hayaller güzel, yabancı yatırım fonları milyarlarca dolar BIST'e sokmadan bu hisseler hedeflenen fiyata gitmez. Bazı şirketler geri alım programı uyguladığı halde hisselerini zar zor tutuyor.