BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMobius buna itiraz etti!----

Mobius buna itiraz etti!

Mobius buna itiraz etti!
19 Ağustos 2013 - 10:32 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, gelişen ülkelere para akışının keseceği fikrine karşı çıktı

ABD Merkez Bankası Fed’in aylık 85 milyar dolarlık tahvil satın alma programını sonlandırmasıyla gelişen piyasalara para akışının kesileceği yönündeki iddialara ünlü yatırımcı Mark Mobius’tan itiraz geldi.
CNBC’ye konuşan Templeton Emergin Markets Group Başkanı olan Mobius, “Şu anda Fed’in geri çekileceği korkusunun geçti” dedi.
GELİŞEN PİYASALARA PARA GİTMEYE DEVAM EDECEK
Son dönemde gelişen ülkelerin piyasalarından büyük fon çıkışları olduğunun altını çizen Mobius, “Gelişen piyasalara daha fazla para akışının olacağını göreceğiz” dedi.
Ünlü yatırımcı, “Geri çekilme olayı Fed’in piyasaya sürdüğü paranın miktarının göz ardı edilmesine neden oldu. Parasal genişleme adımları birbirleri üzerine yığılan sistemler. Yani bir kurumun tahvil satın almayı kesmesi o sistemin durması anlamına gelmez. Parasal genişleme farklı adımlarla yine devam eder” dedi.
EYLÜL’DE BEKLENİYOR
Fed’in aylık 85 milyar dolarlık tahvil satın alma programını Eylül gibi erken bir tarihte kısmaya başlaması ve sonrasında tamamen sonlandırması bekleniyor. Fed’in ikinci adımı da faizleri yükseltmek olacak.
Özellikle Asya için iyimser olduğunu ifade eden yatırımcı, Hindistan konusunda iyi beklentiler içinde olmadığını söyledi. Mobius, Templeton fonu dünya genelinde 834,1 milyar dolar yönetiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)