BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMobil saldırılarda bankalar hedefde----

Mobil saldırılarda bankalar hedefde

Mobil saldırılarda bankalar hedefde
29 Ekim 2019 - 09:39 www.finansgundem.com

Garanti Bankası ve Türk Telekom’a düzenlenen seri saldırıların ardından siber güvenlik uzmanı Eyüp Çelik, Türkiye'nin bilgisayar korsanlarının hedefinde olduğunu anlattı.

Türkiye’nin mobil bankacılık saldırılarında dünya 2.’si olduğunu ifade eden Çelik, kaynağı bilinmeyen uygulamaların telefona yüklenmemesi gerektiğini söyledi.

Garanti Bankası ve Türk Telekom’un altyapısına yönelik gerçekleştirilen siber saldırıların ardından gözler bu alana çevrildi. Vatandaş finansal verilerinin güvende olup olmadığını merak ederken altyapıda yaşanan aksaklıklar dikkat çekiyor. 2006 yılına kadar hacker olarak faaliyetlerini sürdüren, 2006 yılında ise beyaz şapkalı olarak siber güvenlik sektörüne ağırlık veren Eyüp Çelik yaşanan sorunlar ve alınması gereken önlemlerle ilgili Sozcu.com.tr’ye konuştu.

‘150 MİLYONDAN FAZLA ZARARLI YAZILIM’
Çelik, Türkiye’nin dünyadaki hacker’ların hedefinde olan bir ülke olduğunun altını çizerken şu ifadeleri kullandı: “Kaspersky Lab'ın Global Araştırma ve Analiz Ekibine göre 2019 yılının ilk çeyreğinde META (Ortadoğu, Türkiye, Afrika) bölgesine yönelik güncel veriler paylaşıldı. Açıklanan istatistiklere göre, Türkiye'ye 150 milyondan fazla zararlı yazılım saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu istatistik değer göz önüne alındığında 2018 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 8.2 artış gözlenmektedir.

1.2 MİLYON OLTALAMA
Ayrıca, META bölgesi göz önüne alınarak, Türkiye oltalama saldırısı, zararlı yazılım ve mobil zararlı yazılım saldırıları kategorilerinde birinci sırada yer almıştır. Türkiye'ye 3 ayda 1.2 milyondan fazla oltalama saldırısı yapıldı. 2018 yılının ilk çeyreği göz önüne alındığında oltalama saldırısı yüzde 70 oranında artmıştır. Yıllık 39 milyon civarında zararlı yazılım saldırısına maruz kalan Türkiye, 87 bin civarında ise mobil zararlı yazılım saldırısına maruz kalmaktadır.

Siber güvenlik uzmanı Eyüp Çelik

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)