BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır ekonomik krize sürükleniyor----

Mısır ekonomik krize sürükleniyor

Mısır ekonomik krize sürükleniyor
14 Mayıs 2020 - 12:25 www.finansgundem.com

Acil para arayışına girin Mısır, ikinci finansal destek için IMF ile görüşüyor

Küresel ekonomideki sorunların etkisiyle mali sıkıntı yaşamaya başlayan Mısır, acip para arayışına girdi. Büyük bir krize doğru sürüklenen ülke, IMF yardımı alamazsa daha büyük sıkıntılar yaşaması bekleniyor.
Mısır Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Rami Ebu Nece bugün yaptığı açıklamada, ülkenin yaklaşık 2,8 milyar dolarlık bir kredi için Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmeler gerçekleştirdiğini bildirdi.

Bloomberg ajansı tarafından Mısır'ın Uluslararası Para Fonu'ndan 5 milyar dolar ve diğer kaynaklardan 4 milyar dolar (toplam 9 milyar dolar) talep edeceğine yönelik soruya cevap veren Nece söz konusu meblağın bahsedilen rakamlara yakın olduğu bilgisini verdi.

Mısır dün IMF’den 2,77 milyar dolarlık acil finansman aldı.

Uluslararası Para Fonu’nun söz konusu krediyi yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında verdiği kaydedildi.

DPA’nın haberine göre Mısır Sağlık Bakanlığı dün yeni tip korona virüs sebebiyle 11 kişinin öldüğünü, 347 de yeni vaka görüldüğünü duyurdu. Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanlığı Medya İşleri Danışmanı ve Bakanlık Sözcüsü Dr. Halid Mücahid, 154 kişinin sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildiğini belirterek ülkedeki toplam iyileşen sayısının 2 bin 236 olduğunu söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)